Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin v Rogaški Slatini (foto, video)


>V Rogaški Slatini je v sredo dopoldne v Kulturnem centru potekalo regijsko srečanje otroških gledaliških skupin, Oder mladih 2013. Srečanje je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Rogaška Slatina s pomočjo občin Rogaška Slatina in Rogatec. Strokovni spremljevalec srečanje je bil priznani gledališki umetnik Gašper Jarni. Na predhodnem območnem srečanju so bile izbrane najboljše otroške gledališke skupine, ki so se tokrat predstavile na regijskem srečanju v Rogaški Slatini.

Namen tovrstnih srečanj je prikazati najbolj kakovostne in reprezentativne predstave otroških gledaliških skupin ter s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije. Srečanje spremljajo tudi številni selektorji, ki odločajo o morebitnih uvrstitvah na regionalna srečanja, ki vodijo nato na državna.

V Rogaški Slatini so se predstavili naslednji mladi gledališčniki, in sicer Podružnična šola Svibno z odrsko postavitvijo Vike Viking. Pod vodstvom Jolande Mohar so mladi igralci predstavili igro, kjer mladi Vike spremlja ostale Vikinge na njihovih pustolovščinah. S svojo iznajdljivostjo in bistroumnostjo prav on v številnih primerih poskrbi za rešitev zagat, s katerimi se Vikingi vsakodnevno srečujejo.

Naslednji so na oder prišli iz gledališkega društva Radeče, in sicer so se predstavili s predstavo Moj prijatelj dinozaver pod vodstvom Lucije Sirk.

Oder so nato prepustili članom dramskega krožka OŠ Podčetrtek, ki so z mentorico Majdo Pepevnik pripravili Möderndorferjevo Nenavadno poroko, večno aktualno temo, ki govori o tem, kako ljubezen ne pozna meja in ne razlik.

Kot zadnji so se predstavili mladi iz Radeč, ki so odigrali igro Ne, ne bom! Gre za avtorsko zgodbo Vesne Močilar ob pomoči kreativnih idej Katje Čeč. Videli smo lahko problematiko odraščanja in odločanja za nadaljnjo življenjsko pot. Brez nasprotovanja staršev tudi ne gre in tako so mladi gledališčniki predstavili smešno, realno in zanimivo zgodbo, v kateri se lahko najde marsikdo izmed nas.

Skupine, izbrane na zaključno – državno Srečanje, ki bo potekalo 5. in 6. junija 2013 v Ajdovščini, bodo o izboru obveščene najkasneje do 15. maja 2013.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij, ki smo jo posneli na Odru mladih 2013. Poglejte si še tudi spodnji videoprispevek, kjer smo zbrali nekaj odrskih utrinkov regijskega srečanja.

 
f/t/v: J. C.