Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 4. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 26. 3. do 8. 4. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 16
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 9
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 29
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 110
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

POMLAD JE TU

Policisti so 26. 3. prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in mira na šoli v Šentjurju. Policisti so na kraju ugotovila da je zaradi »ljubezenskega trikotnika« prišlo do spora med fantom in dekletom, saj je bil fant dekletu v njeni prisotnosti nezvest. V sporu je prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Za svoje početje se bodo morali udeleženi zagovarjati na sodišču. Prav tako se bo moral kršitelj za podobno kršitev zagovarjati na sodišču, saj je 29. 3. ponovno kršil javni red in mir.

ČISTIL BO

Neznanec je v noči na 27. 3. iz kleti stanovanjskega bloka v Šentjurju odtujil mehčalec in pralni prašek. Lastnico pralnih sredstev je falot oškodoval za okoli 160,00 evrov.

VLOMIL V VOZILA

V torek zvečer 27. 3. je nepridiprav v Šentvidu pri Planini vlomil v osebni avtomobil, drugega pa mu ni uspelo odpreti. Iz vozila v katerega je uspel vlomiti je iz torbice, ki se je nahajala v vozilu, odtujil 50 evrov in bančno kartico. Oškodovanka vloma v vozilo ni takoj opazila, tako da je neznanec opravil še nekaj dvigov s transakcijskega računa, saj je imela oškodovanka poleg bančna kartico tudi kodo za dvig denarja z bankomata. Ob tem še nasvet vsem, da poskrbite za varnost in nikar ne hranite kode v denarnici skupaj s kartico.

PROMETNA NESREČA V ŠENTJURJU

Popoldan 28. 3. se je na glavni cesti v Šentjurju pripetila prometna nesreča zaradi katere je bil oviran promet, na srečo ni bilo hujšega, voznici ki je povzročila nesrečo pa je bil izdan plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

IZSILIL PREDNOST

Policisti so 29. 3. prejeli prijavo prometne nesreče v križišču v Šentjurju. Na kraju so ugotovili, da so v nesreči udeležena tri vozila in da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Po trčenju je eno udeleženo vozilo trčilo še v stoječe vozilo na križišču. Hujših telesnih poškodb ni bilo, bilo je le veliko zvite pločevine. Voznik, ki je izsiljeval prednost, je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

UDARILA JO JE

V Šentjurju je 30. 3. prišlo do prepira med dvema pripadnicama nežnejšega spola, ki se je stopnjeval do te mere, da je ena izmed njiju udarila drugo. Kršiteljica je prejela plačilni nalog za plačilo globe.

PROMETNI NESREČI S POBEGOM

Policisti so bili 3. 4. obveščeni o dveh prometnih nesrečah, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali. V obeh primerih sta na kraju ostala le voznika, ki sta poklicala policijo, druga dva voznika pa sta kraj zapustila, ne da bi soudeležencu posredovala podatke. Policisti zbirajo obvestila o voznikih. Voznika, ki sta s kraja pobegnila, pa pozivajo, da se sama javita na PP Šentjur.

ODTUJIL PLINSKE JEKLENKE

Neznanec je v noči na 4. 4. vlomil v zabojnik s plinskimi jeklenkami v Dramljah in odtujil 24 polnih jeklenk.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Tekom dopoldneva 4. 4. so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo v Krajnčici. Premetali so vso hišo in odtujili denar. Ogled kraja dejanja so opravili policisti in kriminalisti, ki intenzivno zbirajo obvestila za izsleditev storilcev.

UDTUJILI MOTORNO ŽAGO

Oškodovanec iz okolice Dobja je bil 6. 4. nemalo presenečen, ko je po nekaj dnevih prišel v svojo garažo po motorno žago, da bi nažagal drva in pri tem ugotovil, da mu je neznani nepridiprav žago ukradel. Odtujena žaga je znamke STIHL, tip 039, oranžne barve.

ZASEGLI RASTLINSKE DELCE

Policisti so med rednim delom nadzora v prometu 6. 4. naleteli na mladeniča, ki je posedoval manjšo količino posušenih rastlinskih delcev za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Delci rastlin so bili lastniku odvzeti in poslani v analizo.

TATVINA TOVORNEGA VOZILA

Iz sobote na nedeljo, 7. 4., je neznanec iz parkirnega prostora v Šentjurju odtujil tovorno vozilo znamke Mercedes reg. št. CE E5-779. Vozilo je opremljeno z dvigalom.

Vse, ki bi kar koli vedeli o možnih storilcih naprošajo, da pokličejo na Policijsko postajo Šentjur ali na 113.

KRADLI PIJAČO IZ SKLADIŠČA

Sredi nedelje, 7. 4., so se prebivalci iz okolice Novega mesta pripeljali v Šentjur do skladišča pijač in iz zamreženega skladišča odtujili več platojev pločevink piva. No ob pitju se niso uspeli veseljačiti, saj so jih policisti zasačili pri dejanju.

NAMESTO VRAČILA DENARJA, GA JE UDARIL

Občan se je dopoldan 7. 4. zglasil pri dolžniku, da bi se dogovorila glede vračila posojenega denarja. Dolžnik mu je namesto vračila denarja dal »eno na nos«. Upnik je moral iskati zdravniško pomoč.

TATVINA NA RIFNIKU

V noči na ponedeljek 8. 4. je neznanec na Rifniku lastiku izpod kozolca odtujil masko pokrova motorja kmetijskega traktorja Universal ter del brane

TATVINA AKUMULATORJEV

V času preko vikenda so neznanci iz delovišča v okolici Planine odtujili dva akumulatorja iz delovnega stroja.

 

VARNA VOŽNJA S TRAKTORJI V CESTNEM PROMETU

Za pomlad in jesen je značilnih veliko kmetijskih opravil v naravnem okolju. Pri delih se pogosto uporabljajo traktorji, ki so konstruirani za vožnjo, vleko ali potiskanje traktorskih priključkov, za pogon teh priključkov ali za vleko priklopnega vozila.

Vse voznike traktorjev policisti opozarjamo, naj vozijo previdno in odgovorno!
– traktor naj vozi voznik, ki ima veljavno vozniško dovoljenje kategorije F, je usposobljen za delo s traktorjem in traktorskimi priključki ter ni pod vplivom alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil.
• Traktor mora biti registriran, tehnično brezhiben s prižganimi in čistimi lučmi ter odsevniki in ustrezno opremljen z rumeno rotacijsko lučjo, če ima pripet priključek, ki je širši od traktorja.
• Na traktorju naj se prevaža le toliko oseb, kolikor je sedežev. Na traktorskih priključkih oseb ni dovoljeno prevažati!
• Na priklopnem vozilu (prikolici) se sme prevažati do pet oseb, potrebnih za nalaganje in razlaganje tovora, če sedijo na podu priklopnega vozila znotraj stranic.
• V nobenem primeru se osebe ne smejo voziti na tovoru!
• Hitrost vožnje morate vedno prilagoditi stanju in razmeram na cesti, po kateri vozi traktor, ter lastnostim in stanju priklopnega vozila ali priključka in tovora na njem ali v njem.
• Pri vožnji z neutrjenih površin na cesto je treba kolesa vedno očistiti, da zemlja ali blato ne padata na cesto.
• Onesnaženo cesto je treba nemudoma očistiti. Če tega ne stori ali ne more storiti onesnaževalec sam, cesto na njegove stroške očisti redni vzdrževalec ceste.
• Tovor ne sme predstavljati nevarnosti ali ovire za druge udeležence v prometu, povzročati škode na cesti in objektih, onesnaževati okolja, zmanjševati stabilnosti vozila, povzročati hrupa nad dovoljenim, zmanjševati preglednosti vozniku, zakrivati naprav vozila in se razsipati ali padati z vozila.
• Pri vožnji in delu s traktorjem upoštevajte vsa tehnična navodila za traktor in uporabo priključkov.
• Pri vožnji in delu s traktorjem spoštujte predpise s področja varstva pri delu.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP

cialis