Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 17. 4. 2013


Naletno trčenje

13.4.2013, v dopoldanskem času, se je v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Policisti so pri ogledu kraja nesreče ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje med vozili. Povzročitelju so policisti izrekli globo zaradi kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa.

Pes ogrizel otroka

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 13.4.2013, v popoldanskem času, obveščeni, da je v Rogaški Slatini večji pes napadel in po nogah ogrizel otroka. Otroka so starši takoj po napadu odpeljali k zdravniku, policisti pa so prišeli z zbiranjem obvestil za izsleditev lastnika psa. Lastnik psa je bil kmalu ugotovljen, policisti bodo zoper njega uvedli hitri prekrškovni postopek.

Motili nočni počitek

13. 4. 2013, ob 23.56 uri, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da se iz ene izmed stanovanjskih hiš razlega glasna glasba, ki moti okoliške prebivalce pri nočnem počitku. Policisti so na kraju ugotovili kršitelja in mu izrekli globo po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Vozili pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so v preteklem tednu ustavili in kontrolirali 3 voznike osebnih avtomobilov, pri katerih je bilo v postopku ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola. Eden izmed njih je bil ustavljen in kontroliran 13. 4. 2013. Pri preizkusu alkoholiziranosti je alkotest pokazal 0,71 mg/l alkohola v organizmu po izdihanem zraku.

Druga dva voznika so policisti ustavili in kontrolirali 4. 3. 2013. V postopku je enemu vozniku alkotest pokazal 0,76, drugemu pa 0,96 mg/l alkohola v organizmu po izdihanem zraku. Zoper vse tri voznike so policisti podali obdolžilne predloge na sodišče.

 

 

 

                                                              Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I