Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju razglasili športnike leta 2012 (video)


 

V šentjurskem kulturnem domu so 1. marca v organizaciji Športne zveze Šentjur in Občine Šentjur podelili priznanja športnikom za udejstvovanje v preteklem letu. Na prireditvi je Olimpijski komite Slovenije podelil tudi priznanja nekaterim najboljšim športnikom iz Štajerske, Koroške in Prekmurja. Žal še vedno ni odpravljena anomalija celovitega upoštevanja dosežkov šentjurskih športnikov, kar je razvidno npr. iz kategorizacije ali s spremljanjem zapisov o dosežkih športnikov skozi leto.

Športnica leta
1. Mojca Pišek (Društvo jadralnih padalcev Lintvar) – 1. mesto ekipno na evropskem prvenstvu v Makedoniji.

Športnik leta
1. Henrik Plank (Atletski klub Šentjur) – 4. mesto v metu kopja na paraolimpijskih igrah v Londonu, državni prvak v metu kopja in diska.
2. Denis Drapić (Taekwondo klub Ahac) – 1. in 3. mesto ekipno na EP v Mariboru, 2. mesto ekipno in 3. mesto posamezno na odprtem prvenstvu Brazilije, 3. mesto ekipno na svetovnem pokalu.
3. Damjan Čretnik (DJP Lintvar) – 1. mesto ekipno na EP v Makedoniji.
Aljoša Molnar (Tekmovalni rekreativni klub Tajfun šport) – državni prvak v razredu do 125 ccm.
Uroš Horjak (TRK Tajfun šport) – pokalni prvak v razredu Open R2.
Štefan Gajšek (Strelsko društvo Rifnik Šentjur) – 1. mesto v mednarodni ligi, 1. in 2. mesto v pokalnem prvenstvu, 1. mesto ekipno v PP in 2. mesto ekipno v DP.
Benjamin Pečar (SD Rifnik Šentjur) – 7-krat 1. mesto v PP in skupno 1. mesto v PP ter 1. mesto v DP.

Ekipa leta
1. članska ekipa Košarkarskega kluba Šentjur – 6. mesto v DP.
2. Strelsko društvo Rifnik Šentjur (Kolar, Mansutti, Pečar) – 1. mesto v DP, 6-krat 1. mesto na pokalnih tekmah in skupno 1. mesto PP.
3. TRK Tajfun Šport – 3. mesto v DP, 3. mesto v PP.
SD Rifnik Šentjur (Gajšek, Jelen, Smole) – 1. mesto pištola in revolver ter skupna zmaga PP, 2. mesto na odprtem DP v preciznem streljanju.

Priznanje športnemu delavcu
Robert Švegler (Atletski klub Šentjur)

Priznanja športnikom, ki tekmujejo v klubih zunaj občine Šentjur
Andraž Hriberšek (AMD Orjaki Ljubljana) – 3. mesto v skupnem seštevku AP1 amaterskega DP.
Klara Hrovatič (Ženski rokometni klub Celje Celjske mesnine) – 3. mesto v mladinskem DP, 7. mesto v DP članic.
Mitja Žaler (Avto moto društvo Slovenske Konjice) – pokalni prvak v razredu MX 125 in več 1. mest na tekmovanjih po Sloveniji
Mišel Žerak (Smučarski klub Branik Maribor) – mladinski svetovni prvak na ekipni tekmi v alpskem smučanju v Italiji, 1. mesto na FIS tekmi, 4. mesto na članskem DP v veleslalomu.

Priznanja perspektivnih športnikom
Nejc Amon (Šahovsko društvo Šentjur) – evropski prvak v reševanju šahovskih problemov, drž. prvak v počasnem šahu, drž. prvak v aktivnem šahu, udeleženec SP v Mariboru
Atletski klub Šentjur – ekipa do 14 let, 2. mesto na DP do 14 let.
Nuša Hercog (ŠD Šentjur) – državna prvakinja v počasnem šahu, 2. mesto v aktivnem šahu na DP, udeleženka SP v Mariboru.
Alen Hairlahović (TKD Ahac) – 2. in 3. mesto na DP v Celju.
Maja Majcen (ŠD Šentjur) – državna prvakinja v aktivnem šahu, 3. mesto v počasnem času, udeleženka SP v Mariboru.
Jean Urleb Vehovec (TKD Ahac) – 1. in 3. mesto na DP v Celju.
Jan Žmahar (TKD Ahac) – 1. mesto na tekmi Slovenija open, 3. mesto na mednarodnem prvenstvu.

 

Kategorizirani šentjurski športniki

S februarjem je v veljavo stopil aktualni seznam kategoriziranih športnikov, ki vključuje rezultate kvartala med lanskim oktobrom in decembrom. Na spisku, ki ga vodi Olimpijski komite Slovenije – Združene športnih zvez se mesto našlo šest športnikov, članov šentjurskih športnih kolektivov.

V mednarodnem razredu se je Mojci Pišek iz Društva jadralnih padalcev Lintvar pridružil Damjan Čretnik, ki je skupaj z njo poleti posegel po ekipnem zlatu na evropskem prvenstvu v natančnem pristajanju. V istem rangu je še taekwondoist, član Ahaca, Denis Drapić.

V državnem razredu sta motokrosista, člana Tajfun športa, Aljoša Molnar in Erik Slavec. Edini v perspektivnem razredu je košarkar Tajfuna Tadej Ferme.

V bazi so tudi šentjurski občani, sicer člani klubov zunaj občine. Kot član Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske je v svetovnem razredu Henrik Plank. V državnem razredu je igralka curlinga Anja Kresnik iz CK Zalog Ljubljana, državna prvakinja v mešanih parih. V perspektivnem razredu je alpski smučar Mišel Žerak iz SK Branik Maribor.

V mladinskem razredu so gorski kolesar Urban Ferenčak, član KD Calcit Kamnik, rokometašica Klara Hrovatič, članica ŽRK Celje Celjske mesnine, rokometaš Rok Cvetko, član RK Celje Pivovarna Laško in košarkarica Eva Esih iz ŽKK Athlete Celje..

 

Oglejte si videoutrinke s prireditve

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
*na sliki zbor tokratnih nagrajencev; v: bR