Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci III. OŠ Rogaška Slatina ob dnevu žena obiskali stanovalce Pegazovega doma (foto in video)


Minuli četrtek so učenci III. OŠ Rogaška Slatina obiskali stanovalce Pegazovega doma v Rogaški Slatini. S kratkim kulturnim programom ter s šopki laških zvončkov so polepšali dan stanovalcem in zaposlenim, počastili dan žena, pozabili pa niso niti na praznik 40 mučenikov.

Marec je mesec prebujanja pomladi, dnevi so vse daljši, zima se resnično poslavlja. Je tudi mesec, ko praznujejo ženske, matere, babice, dekleta, je mesec zaljubljenih. S pesmimi in recitali (slišali smo lahko priredbo We are the world, Biseri sreče, Gremo mi po svoje, recital Toneta Pavčka in druge) so učenci III. OŠ Rogaška Slatina v oči stanovalk in stanovalcev Pegazovega doma privabili solze sreče in veselja.

Vsak stanovalec Pegazovega doma je bil deležen šopka znanilcev pomladi
Vsak stanovalec Pegazovega doma je bil deležen šopka znanilcev pomladi

Prav vsaka stanovalka je seveda bila deležna pozornosti, šopka laških zvončkov, ki so nedvomno znanilci pomladi. Ob tej priložnosti o učenci III. OŠ Rogaška Slatina v avli pri vhodu v Pegazov dom pripravili čudovito razstavo ročnih del, ki so jih stanovalci in obiskovalci lahko tudi kupili, zbrana sredstva pa bodo namenjena nakupu likovnega materiala za oddelek podaljšanega bivanja.

 

Zaključimo lahko, da je tudi ta obisk primer odlične prakse sodelovanja in medgeneracijskega druženja med varovanci in stanovalci institucij v Rogaški Slatini. Seveda pa so tudi v Pegazovem domu poskrbeli za pogostitev gostov. Pred kamero smo povabili tudi direktorico Pegazovega doma Kristino Kampuš, v video posnetku pa si lahko ogledate inserte nastopov učencev III. OŠ Rogaška Slatina. 

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku. 

 
v/t/f: eH