Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci GŠ Rogaška Slatina pripravili koncert ob materinskem dnevu (foto, video)


O melodiji je Ivan Cankar nekoč zapisal naslednje vrstice: »Vsaka melodija je bitje zase, ima svoj telesen obraz, svoj živ pogled, svojo besedo in kretnjo. Vsaka odpre vrata na stežaj mislim in spominom brez števila; in vsaka pesem je doživljaj, ki ostane v duši neizbrisljiv.«

 

Prisluhnili smo Glasbeni šoli Rogaška Slatina in se skupaj z množičnimi obiskovalci, ki so zapolnili vse sedeže v Kristalni dvorani Grand hotela, podali na neskončno potovanje nizkih in visokih tonov. Učenci so tako pripravili že tradicionalni koncert ob materinskem dnevu in v četrtek, 21. marca 2013, zaigrali in zapeli samo za njih.

Na klavirju so se predstavili Živa Koražija, Evan Rak, Domen Tkalec, Lara Tadina in Kaja Šramel.

Rebeka Ribič je zaigrala na klarinet, na flavto pa sta zaigrali Ana Junger in Evelina Mikolič. Saksofon je bil tokrat rezerviran za Andreja Belcerja in Maja Kneževiča. Iz skupine godal so se še predstavili na violončelu Luka Kamenšek Ivanuš in Jaša Virant ter na violini Manca Druškovič.

V duetu sta nastopili na citrah Aleksandra Kunstek in Maša Ošlak na kitari.

Evgen Tkalec in Lara Škrabl sta raztegnila harmoniki, medtem ko sta Anže Pintar in Tilen Anderlič zaigrala na diatonično harmoniko.

Predstavil se je tudi pevski zbor GŠ pod mentorstvom Andreje Došler in pripravnica glasbene šole skupaj z otroškim pevskim zborom, ki so zapeli in zaigrali pesem Mali zvonček. Iz predmutacijske skupine je zapela Vlasta Sajko in v dvorano pripeljala spomin na Majdo Sepe (Bez besed).

Učenci so tudi tokrat pripravili pester program in zadovoljstvo publike je zvenelo skozi dolge aplavze. Prepričani smo, da so s svojim vloženim trudom v pridno vadenje instrumenta in petje ogreli srca mnogih mamic, ki so sedele med publiko. Tako so ponovno dokazali, da glasba lahko zelo dobro združuje ljudi, četudi vsi ne govorimo istega jezika kar se je opazilo tudi v dvorani, saj so njihovemu koncertu prisluhnili tudi različni gosti iz hotelov.

Vabimo vas, da si ogledate spodnji videoprispevek in galerijo fotografij (KLIK!!!) , ki smo jo pripravili za vas. Vsem mamicam pa tudi mi želimo ob prihajajočem dnevu mater obilo otroške topline in lepih besed najdražjih.

f/t/v: J. C.