Jedrčev sejem v Podčetrtek privabil številne obiskovalce (foto)

21. 3. 2013 16:31

Zadnjo letošnjo zimsko nedeljo je v Podčetrtku pod okriljem TIC Podčetrtek potekal tradicionalni Jedrčev sejem. Sejem je poimenovan po sv. Jedrt, zavetnici bolnišnic, popotnikov in romarjev, vdov in revežev, poljskih in travniških sadežev, romarjev in popotnikov; proti mišji in podganji nadlogi, zoper mrzlico in možganske bolezni.

Letos se je na sejmu, ki ima korenine globoko v preteklosti, je pomladni sejem domačih pridelkov in izdelkov, sadik, suhe robe, raznih pripomočkov za delo in številnih drugih sejemskih produktov, predstavilo približno 60 ponudnikov, ki so na stojnicah ponujali vse od od suhe robe, suhomesnatih dobrot, oblačil in čevljev, zelenjavne sadike in sadike sadnega drevja, med, olja ter ostale številne domače proizvode. Tem se je v okviru projekta “Privoščimo si domače”, ki ga izvaja RA Sotla, pridružilo 13 ponudnikov lokalnih pridelkov.

Obiskovalci so si lahko ogedali tudi prikaz starih domačih obrti
Obiskovalci so si lahko ogedali tudi prikaz starih domačih obrti

Kljub nekoliko hladnejšemu in vetrovnemu dnevu so sejem obiskali številni obiskovalci in ljubitelji domačih proizvodov. Kot vsako leto smo tudi letos srečali župana občine Podčetrtek Petra Misjo, seveda tudi letos niso manjkali gostje iz bližnjih Term, številni so bili nad sejmom zadovoljni, nekaj pa je bilo takšnih, ki so sejem obiskali že v preteklih letih.  

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku. 

t/f: eH 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X