Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustno rajanje v Šentvidu (foto, video)


 

PGD Šentvid pri Grobelnem je v soboto, 9. februarja 2012 pripravil tradicionalno pustno rajanje z bogatimi nagradami za izvirne skupinske maske in srečelovom.

Tako, kot je v navadi, člani PGD Šentvid pri Grobelnem vsako leto na pustno soboto pripravijo veselico, kjer se lahko tako mladi kot tudi malo manj mladi sprostijo, si nadenejo pustne šeme in se zabavajo do zgodnjih jutranjih ur. Tudi na letošnji pustni veselici je bila dvorana skorajda premajhna za vse željne zabave, za katero je poskrbel ansambel Mladi upi iz Šmarja pri Jelšah. Da človeška izvirnost ne pozna meja so dokazovale pustne maske, saj je bilo moč videti čisto pravo klavnico, čebelji panj, vinogradništvo, gusarje z gusarsko ladjo, neandertalsko družino, Gotofčana, Kremenčkove, prišel pa je tud gospod Kangler z radarjem in zatrdil, da ni gotov.

 

 

 

Zaradi obilice izvirnih in prečudovitih mask je imela strokovna žirija izredno težko delo z izbiranjem zmagovalca. Na koncu so to postali gusarji z gusarko ladjo in domov odnesli oddih v Termah Čatež za 6 oseb. Vsi obiskovalci pa so lahko sodelovali tudi na srečelovu, kjer je bila glavna nagrada odojek. Pozabili niso niti na otroke, saj so vsem, ki so si nadeli maske, podarili darila.

Vabljeni k ogledu fotogalerije(KLIK!)

f/v/t: Dejan Hribernik