Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustni karneval zelenega zmaja v Rogatcu zaznamoval pustno soboto (foto, video)


Minuli vikend so mnoga pustovanja po Sloveniji dosegla višek, svoj pustni karneval pa so pripravili tudi Rogatčani, ki so izkoristili priložnost za zabavo in za povorko pripravili raznovrstne tematske maske.

Povorka se je pošalila na račun politike, pokazali so nam, kakšna je šranga izpod Donačke gore, svoj epilog je dobila tudi majevska apokalipsa, pridružili so se jim tudi ptujski kurenti, niso manjkale tudi čarovnice in hudički, pridružili so se tudi konji iz konjušnice, na čelu povorke pa je bil zeleni zmaj.

Pustni karneval zelenega zmaja se je ob 15. uri odpravil izpred Občine Rogatec in nadaljeval pot proti trgu do glavnega križišča, mimo Mercatorja do Floor caffeja. Pustovanje se je zvečer nadaljevalo v Floor caffeju, kjer so bile najbolj izvirne maske tudi nagrajene.

Društva in različne skupine so pripravile tudi maske na aktualno politično dogajanje in se strinjale, da je vlada gotova …

 

V povorki je špioniral tudi Taxi Marš …

Manjkalo tudi ni mlado vino Ubijanševec in Gotovčan. 

Če ste ta vikend pustovanje zamudili, imate še čas, da se v torek našemite in nosite svojo norčavo masko. Pustovali bodo še v Rogaški Slatini, in sicer vabljeni na pustno povorko ob 15.30 uri. V Rogatcu se bodo od pusta poslovili v četrtek, 14. 2. 2013, ob 16. uri na parkirišču pri Supermarketu Jager Rogatec.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!!), ki smo jo posneli na pustovanju in hkrati, da si pogledate spodnji videoprispevek sobotnega vzdušja v Rogatcu.

 f/t/v: J. C.