Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 14. 1. 2013


TATVINA VOZILA V TUJINI

07.01.2013 so policisti PP Šmarje pri Jelšah prejeli obvestilo o tatvini vozila. Ukradeno je bilo slovenskemu državljanu, v noči iz 5. na 6. januar 2013, iz parkirnega prostora v Zagrebu. Gre za osebni avtomobil znamke VW, tip Passat Variant, škoda znaša cca. 4.000 EUR.

VINJEN RAZGRAJA

8. 1. 2013 so policisti PP Šmarje pri Jelšah prejeli obvestilo, da se je domov vrnil vinjen občan, ki je razgrajal, kričal in grozil. Občan tudi v prisotnosti patrulje z nedostojnim vedenjem ni prenehal, kljub ukazom policista je nadaljeval s kršitvijo. Posledično mu je bilo odrejeno pridržanje po zakonu o prekrških ter uporabljena prisilna sredstva, prav tako pa mu je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA DENARJA

9. 1. 2013 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali tatvino denarja v kraju Kozje, kjer so štirje neznanci z osebnim avtomobilom temnejše barve, ljubljanskega registrskega območja, zamotili žensko z prodajo posode, medtem pa je eden vstopil v stanovanjsko hišo in iz kuverte odtujil 600 EUR-ov.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

11. 1. 2013 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Vodenovo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vlomil skozi pritlično okno in iz objekta odtujil bakreni kotel za kuhanje žganja ter 5 ključev. Opravljen je bil ogled kraja in zavarovane najdene sledi. Materialna škoda znaša cca. 150 EUR-ov. Policisti bodo o vlomu zbirali obvestila in podali kazensko ovadbo na Okrajno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

12. 1. 2013 je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v Prelaskem ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom znamke Drager. Po pravilno opravljenem preizkusu je alkoskop pokazal, da voznik v cestnem prometu vozi pod vplivom alkohola, saj je naprava pokazala 0.89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po ZPrcP, za dejanje se bo zagovarjala na pristojnem sodišču, saj bo zoper obdolženega izpisan obdolžilni predlog. 

 

 

Iztok PINTER 
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
Policijski inšpektor II