Žive jaslice pri starem koritu pod Sveto Emo uprizorile sveti večer (foto, video)

26. 12. 2012 9:10

Turistično društvo Pristava pri Mestinju praznik Jezusovega rojstva obeleži s postavitvijo živih jaslic pri starem koritu pod Sveto Emo. Tudi letos se je zbrala številčna množica krajanov in ostalih gostov, ki so skupaj podoživljali božični večer. Na citre je sveto noč tudi to leto zaigral Francis Pogačič.

Srečko Gobec je ob tej priložnosti povedal: “Želim vam vsem prijateljstva, ljubezni, dobrih sosedskih odnosov, dobrih odnosov v družini, da bi tudi v drugo leto zakorakali z optimizmom in veseljem. Veseli smo lahko tudi tega, saj vsepovsod po državi poslušamo o različnih težavah, in srečni smo, da pri nas v naši krajevni skupnosti ni tega in nimamo teh težav, kot jih imajo drugi. Želim  vam vse lepo, vesele in zadovoljne božične in novoletne praznike.”

Farane je pozdravil tudi župan Podčetrtka, Peter Misja, in zbrane pozdravil v imenu Občine Podčetrtek. Zaželel jim je blagoslovljene božične praznike, da bi jih preživeli v krogu družine, veliko dobrega in predvsem zdravja v letu 2013.

Žive jaslice je blagoslovil tamkajšnji župnik Franci Strašek. 

Na ploščadi pod jaslicami je družina Cvrlin pripravila pogostitev, kuhano vino, čaj, prigrizke, pecivo.  

Po blagoslovu jaslic so mnogi odšli po Emini romarski poti k sv. Emi k polnočki z baklami.

Vabimo vas, da si pogledate fotogalerijo živih jaslic (KLIK!!!) pri starem koritu in videoprispevek, ki smo ga posneli ob tej priložnosti.

 
f/t/v: J. C. 

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,814 seconds.