Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zimska pravljica v parku Rogaška Slatina: Mojca Pokrajculja (foto, video)


Prvo adventno nedeljo je na Pegazovi ploščadi v Rogaški Slatini zaznamovala 1. Zimska pravljica v parku s kulturnim programom. Vzgojiteljice Vrtca Rogaška Slatina so za najmlajše pripravile lutkovno predstavo Mojca Pokrajcujla, Plesna šola Rolly je zaplesala z najmlajšimi, na koncu je pa nastopil Moški pevski zbor Rogaška Slatina. Otrokom je družbo delala tudi dobra vila Mila, ki jim je delila čokoladne bonbone. Na ploščadi je potekala tudi praznična tržnica, kjer so prodajalci ponujali različne praznične decembrske proizvode.

Za letošnje praznično dogajanje sta organizatorja Občina Rogaška Slatina in JSKD OI Rogaška Slatina in soorganizatorji Turizem Rogaška Slatina (TIC), Zavod za kulturo Rogaška Slatina in Turistično društvo Rogaška Slatina pripravili pester prireditveni program Zimska pravljica v parku, ki se bo odvijal na več lokacijah. Eni izmed njimi sta Pegazova ploščad in Evropska ploščad, in sicer na Pegazovi ploščadi se bo vsako nedeljsko popoldne odvijala zimska pravljica s kulturnim programom, na Evropski pa bodo ob 17.00 prižigali lučke na adventnem venčku. Preostali program prireditev si lahko pogledate tudi na našem napovedniku dogodkov.

Mojci Pokrajculja med pometanjem hiške najde cekinček in si zanj kupi piskrček. Zunaj je mraz in brije burja, zato ponudi zavetje živalim, ki potrkajo na njen piskrček. 

Potekala je tudi praznična tržnica, kjer so ponujali različne decembrske dobrote in priložnostna darilca. 

Otroci so zaplesali s Plesno šolo Rolly. 

Vabimo vas, da si pogledate tudi našo galerijo fotografij (KLIK!!) in spodnji videoprispevek nedeljskega dogajanja na Pegazovi ploščadi v Rogaški Slatini. 

f/t/v: J. C.