Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Polju ob Sotli razstavljala domača slikarka Milena Malec (foto)


V Polju ob Sotli  so na Miklavževo nedeljo praznovali dvojno. Poleg obdaritve otrok in srečelova so krajani Polja ob Sotli praznovali tudi farni praznik, ki ga je zaznamovala tudi slikarska razstava domačinke Milene Malec. Po obdaritvi in bogatemu srečelovu z obaro je potekal tudi praznični sejem, ki ga je pripravilo TKD Polje ob Sotli.

Mateja Valenčak, predsednica TKD Polje ob Sotli, nam je sporočila, da je bila z obiskom razstave zelo zadovoljna, saj je bil odziv zelo velik. Mnogi so slikarki Mileni Malec tudi segli v roko in ji čestitali za lepe slike. Predsednica društva pravi, da je namen takšnih dogodkov v tem, da se ljudje v kraju bolje spoznajo. Veliko ljudi ima skrite talente, ki jih tudi zaradi različnih okoliščin težko pokaže. Organiziranje tovrstnih dogodkov vsem vliva pogum, da še tudi sami kdaj pokažejo skrite talente. Takšni dogodki so vsekakor za krajane manjših krajevnih skupnosti velikega pomena, saj je tempo življenja takšen, da se kljub majhnosti KS zgodi večkrat tako, da ljudje nimajo časa drug za drugega. Zato se ji zdi organiziranje tovrstnih dogodkov pomembno, saj se s tem utrjujejo in povezujejo vezi med krajani, se poveselijo in med seboj sodelujejo.

Velika želja do slikanja in kanček poguma so Mileno Malec leta 2010 popeljale do tega, da se je včlanila v Društvo ljubiteljev likovne umetnosti Rogaška Slatina – Mavrica, kjer so začele nastajati prve slike. Pod taktirko mentorice Erne Ferjanič Fric so začele izpod njenih prstov nastajati prave umetnine. Učenje raznih tehnik risanja in slikanja ji je odprle nove poglede na risanje in ustvarjanje. Na platno rada slika predvsem tihožitja. Izbira predvsem nežne barvne odtenke, zato slike izžarevajo toplino in nežnost. Udeležila se je Extempore Brecljevo.

Vir: Mateja Valenčak, TKD Polje od Sotli

Za objavo pripravila J. C.