Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Pridi, zapleši z Ansamblom Donačka (foto, video)


V soboto, 1. decembra 2012, se je v športni dvorani v Rogatcu odvil koncert ansambla Donačka z naslovom Pridi, zapleši.

Člani ansambla Donačka Barbara Žerjav, Matjaž Kitak, Marko Žerjav, Andrej Krošel in Jani Lipičnik so koncert naslovili po naslovni pesmi njihove nove zgoščenke. S to pesmijo so koncert, katerega namen je bil predstaviti novo zgoščenko, tudi začeli. Sledili sta skladbi Vem, da nisem sama in Ustvarjen si zame, s katerima so občinstvo popeljali v čas Donačkinih festivalskih uspehov.

Nato so na oder povabili štiri pevce, znane pod imenom Fantje s Praprotna. Slednji so dolga leta prepevali z ansamblom zdaj že pokojnega Lojzeta Slaka, na Donačkinem koncertu pa so navdušili z a capella izvedbo nekaj slovenskih pesmi. 

 

 

Nato so oder zopet zavzeli člani ansambla Donačka in zapeli “malce drugačno, zmešano” pesem, ki nosi naslov Zmešan svet. V pesmi Naj zvezde žarijo zate se jim je na odru pridružil Jernej Dirnbek, član skupine Mi2, ki je tudi avtor te pesmi. Nato so člani Donačke zamenjali instrumente, na odru so se jim pridružili še Mi2-jevec Tone Kregar ter člani Mladinskega pevskega zbora OŠ Rogatec in vsi skupaj so zapeli in zaigrali Samo tebe te imam in Pojdi z menoj v toplice, uspešnici skupine Mi2. Sledili sta Čakal sem te in Sladka kot med, še dve uspešnici skupine Mi2, ki sta ju izvedla Jernej in Tone.  

 

Na oder so se zopet vrnili člani ansambla Donačka, tokrat z gostjama Evo Vrtačnik na oboi in ženo njihovega harmonikarja Katjo Lipičnik na klavirju. Skupaj so izvedli Praznik poveže ljudi, glasbeno voščilo zbrani publiki ob prihajajočih praznikih. Sledila je Donačkina Srce zaigra, nato pa so se jim na odru zopet pridružili Fantje s Praprotna – skupaj so izvedli Slakovi Hej, prijatelj in Čebelar.  

 

 

Ker je razpoznavni znak ansambla Donačka violina, so se članom v pesmi Preden ugasne dan na odru pridružile violinistke Ana, Laura in Vanja. Sledila je pesem Snežna kepa ob pevski spremljavi Otroškega pevskega zbora OŠ Rogatec in plesnim vložkom plesalk Plesne šole Rolly.

Barbara, Matjaž, Marko, Andrej in Jani so koncert želeli skleniti s pesmijo Pridi, zapleši, a je zbrana publika želela še dodatek, zato so zaigrali še Zaprla bom vrata za teboj in venček pesmi Indeks polka, Polejtne noči, Kajža ter Ljubim Jožico.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

f/t/v: Dejan Hribernik (KB) 

Погоди, остановил ее я, я думал, ты имеешь в виду что-то вроде возможно, на выходной.

Чтобы быть там на своем месте, надо обладать хорошо "Скачать вербер книги" подвешенным языком.

В дверях убежища он увидел свой смокинг, висевший рядом с потертым трико.

По площади "Самые сильные мудры Йога для пальцев" перед дворцом, отсеченная турецким ятаганом, покатилась человеческая голова.

Нет, в лице его не было изумления.

Он уже поднялся футов на пятнадцать.