Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pegazovo ploščad v Rogaški Slatini obiskal Božiček (foto, video)


Na četrto adventno nedeljo je v sklopu prireditev Zimske pravljice v parku Pegazovo ploščad v Rogaški Slatini obiskal tudi Božiček. Kulturni program so to nedeljo izvajali Skupina Sled, Tamburaši iz Rogatca, skupina Kvarta, Pihalni orkester Steklarne in Pegazove muze. Adventni dogodki so tako v štirih zaporednih nedeljah razveselili mnoge otroke in njihove starše, z bogatim kulturnim programom pa je mestno jedro pričaralo pravo zimsko pravljico in praznično decembrsko vzdušje.

Iz Občine Rogaška Slatina (Leonida Došler, OI JSKD Rogaška Slatina in JZ Turizem Rogaška Slatina) so nam sporočili naslednje: »Vsi nastopajoči na adventnih dogodkih so se z veseljem odzvali našemu povabilu, da v mesecu decembru razveselijo in razvedrijo dan, tako DPD Rolly, Moški pevski zbor Rogaška Slatina, Harmonikarji Simona Plemenitaša, Cerkveni pevski zbor Rogaška Slatina, Otroški in mladinski pevski zbor – Biser in Žarek Rogaška, Skupina Vitis, Skupina Sled, Pihalni orkester Steklarne Rogaška kot tudi  Tamburaši Rogatec s skupino Kvarta ter Pegazove Muze. Vsem, ki smo prisluhnili otroškemu smehu in vriskanju na Pegazovi ploščadi ob nedeljah, je bila to zadostna nagrada, kljub temu pa se želimo posebej zahvaliti vsem, ki ste omogočili izvedbo zimske pravljice. Za postavitev pravljične kulise se zahvaljujemo družbama Panles, d. o. o. in Gic gradnje Rogaška, d. o. o. ter Društvu ljubiteljskih dejavnosti Mavrica, ki jo je odelo v pravljično preobleko. Za božični videz Zimske pravljice gre zahvala podjetnikoma Matiju Kvesiču – Podoba in Simoni Kmetič iz Studia Corner. Trgovine Jager, d. o. o. so poskrbele za sladke dobrote, Kozmetika Afrodita in JZ RA Sotla ter Šola vožnje Prah, d. o. o. pa za priložnostna darila, ki so otroke, v čakanju na božič,  razveselila. Sredstva za izvedbo gledaliških predstav in ozvočenja so nam pomagali zagotoviti Andrej Jagodič, s. p., Mos, d. o. o., Ekovolt, d. o. o., Kitak gradnje, d. o. o., Ekoplan A, d. o. o.,  Sacl, d. o. o., Marjan Bračun, s. p., Zdravilišče Rogaška Zdravstvo, d. o. o. in Hotel Sava Rogaška, d.o.o. Mladinski svet Občine Rogaška Slatina in JZ Knjižnica Rogaška Slatina sta zaposlila otroke z izdelavo izdelkov zimske idile in dokazala, da je čarobnost božiča ravno v dajanju. Posebej hvala Kolektivu Vrtca Rogaška Slatina, ki je na najbolj deževno in neprijazno nedeljo pričaralo Mojco Pokraculjo, vilinskim princesam in voditeljicam Manueli Kolar, Nataši Klevže, Tini Fajs, Jolandi Čonč, Nini Bercko in Branki Firer. Nenazadnje g. Milanu, ki je skrbel za vzdrževanje ognja na ploščadi in Turistični kmetiji Perkovič, ki je s toplimi napitki pogostila vse nastopajoče.«

Božiček je z otroki zaplesal in zapel. Iz svoje magične vreče pa je tudi delil sladka darilca. V spodnjem videoprispevku si poglejte, kaj je povedal Božiček.

 

 

Tokrat so nastopili Pihalni orkester Steklarna, Tamburaši iz Rogatca, Pegazove muze, skupina Kvarta in Skupina Sled. V spodnjem prispevku si lahko pogledate delček glasbenega programa, in sicer Tamburaše iz Rogatca in Pegazove muze.

Vabimo vas, da si pogledate tudi galerijo fotografij (KLIK!!!). Želimo vam prijetne božične praznike, naj bodo obdani s čarobno toplino bližnjih. 

f/t/v: J. C.