Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavž obiskal šmarske otroke in oskrbovance Doma upokojencev


December je mesec dobrih mož, ki obdarujejo pridne otroke. Sv. Miklavž na predvečer svojega goda obišče otroke in tudi odrasle. Tiste otroke, ki so bili med letom pridni in so ubogali svoje starše, učitelje, in druge ljudi, nagradi z darili, poredni otroci pa dobijo šibo, nato jih prepusti svojim spremljevalcem parkeljnom.

 

V sredo, 5. decembra 2012, je Šmarje pri Jelšah obiskal Sv. Miklavž. Najprej se je ustavil v Domu upokojencev, kjer so ga v dvorani pričakali veseli oskrbovanci doma. Miklavžev prihod je s pesmijo pospremil COPZ Plamen pod vodstvom Kaje Bicskey. Sledila je igrica veroučencev višjih razredov, nato pa je Sv. Miklavž pričel z obdarovanjem. Z vsakim stanovalcem v dvorani je na kratko poklepetal in mu stisnil roko. Da pa je bilo obdarovanje bolj čarobno, so z vmesnim petjem poskrbeli pevci COPZ Plamen.

Kaj so o Miklavževanju v svoji mladosti povedali oskrbovanci Doma upokojencev si lahko pogledate v spodnjem posnetku. 

 

 

 

Miklavža je pot nato ponesla še v Kulturni dom, kjer ga je pričakalo več kot 160 otrok vseh starosti v spremstvu staršev. Najprej so veroučenci odigrali igrico, sledili sta uvodna pesem zbora in Miklavžev pozdrav. Otroci so vseskozi nestrpno pričakovali trenutek, kdaj jih bo sv. Miklavž obdaril. Slednji je prav vsakega otroka poklical na oder, mu izročil darilo in z njim spregovoril par besed.

Kaj so o Miklavževanju povedali otroci si lahko pogledate v spodnjem posnetku. 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije iz Doma upokojencev(KLIK!) in kulturnega doma(KLIK!)

v/f/t:Dejan Hribernik