Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z gledališko predstavo Shocking Shopping odprli abonmajsko sezono v Rogaški Slatini


Za vse ljubitelje gledališča je Zavod za kulturo Rogaška Slatina tudi letos pripravil gledališki abonma, v okviru katerega se bo zvrstilo pet predstav. Prvo gledališko predstavo v sezoni 2012/2013 Shocking Shopping so si lahko obiskovalci ogledali v sredo, 14. novembra 2012. Predstavo je izvedlo Slovensko ljudsko gledališče Celje, avtor drame pa je Matjaž Zupančič. 

Matjaž Zupančič je režiser in dramatik, ki je napisal štirinajst dramskih besedil in prejel pet Grumovih nagrad. Zadnjo nagrado je prejel prav za dramo Shocking Shopping. Kritiki so Shocking Shopping ocenili kot “spretno napisano dramo, ki z mikrofizičnimi eksempli spregovori o globalni sliki sveta”. Dramo je letos v svoj repertoar uvrstilo Slovensko ljudsko gledališče Celje, ki jo je premierno izvedlo 21. septembra 2012.

Glavna oseba v drami je Jožef Kotnik, ki se znajde v nakupovalnem centru Shocking Shopping, da bi kupil kruh in pol piščanca. Administratorka Magdalena mu pove, da je postal petdesettisoči obiskovalec nakupovalnega centra in si s tem prislužil nagrado. S spretnimi marketinškimi potezami mu obljublja številne ugodnosti, popuste in posebne nakupe, če postane interni član nakupovalnega centra. Jožef je priča bizarnim, strašljivim in krutim dogodkom, ki se odvijajo v nakupovalnem centru, in spoznava temne ter grozljive plati trgovinskega sistema, v katerem sta videz in dobiček cilja, ki opravičujeta vsa sredstva, tudi nasilje.

V gledališki predstavi so igrali: Renato Jenček v vlogi Jožefa Kotnika, Barbara Medvešček v vlogi administratorke, Tarek Rashid v vlogi Folkerja, Andrej Murenc v vlogi podpredsednika, Vojko Belšak v vlogi predsednika in Damjan M. Terbovc v vlogi moža v nogavicah. 

Slatinske gledalce je predstava vidno pretresla. Pred njenim začetkom je obiskovalce nagovorila mag. Klaudija Redenšek, direktorica Zavoda za kulturo Rogaška Slatina, ki se je zahvalila abonentom, partnerjem, pokroviteljem in podpornikom za pomoč pri organizaciji gledališkega abonmaja ter jih povabila k ogledu prihajajočih predstav. Naslednja abonmajska predstava bo Moped Show v živo, ogledati pa si jo bo mogoče v sredo, 12. decembra 2012.

t/f: M. P.