Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sožitje Obsotelje in Kozjansko pripravilo dobrodelni koncert (foto, video)


V četrtek zvečer je v dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina potekal dobrodelni koncert društva Sožitje Obsotelje in Kozjansko. Na prireditev so prišli župan Občine Šmarja pri Jelšah, Jože Čakš, podpredsednica Zveze Sožitja, Lidija Pratnemer, predsednica KS Kostrivnica, Andreja But, direktorica invalidskega podjetja Želva iz Ljubljane, Mila Potokar in direktor VDC Šentjur, Leon Štumberger. Organizator koncerta, Sožitje Kozjansko in Obsotelje, je v goste povabilo tudi Adija Smolarja, ki je zraven Ansambla Stanka Fajsa, Diamantov in Skupine Sled glasbeno popestril večer.

Zveza Sožitje, zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, je samostojna, nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna društvena organizacija s socialno-človekoljubnimi cilji in organizacija za napredek skupne in posamične skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in člane družin. Zvezo Sožitje sestavljajo društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, ki delujejo na območju Republike Slovenije. Ustanovljena je bila leta 1963 kot republiško društvo za pomoč duševno prizadetim, ki je v naslednjih letih ustanavljalo občinska in medobčinska društva. Danes se v Zvezo Sožitje vključuje 52 lokalnih društev, ki s svojo dejavnostjo delujejo na območju celotne Slovenije. Ena izmed teh povezovalnih društev je tudi Sožitje Obsotelje in Kozjansko.

Varovanci VDC Šentjur (enota Šmarje) so pripravili zelo pester program, med drugim so zaplesali, peli, povedali nekaj o sreči, življenju … Poglejte si spodnji videoprispevek, kjer smo ujeli nekaj njihovih trenutkov.

Program je povezoval Franci Podbrežnik (na sliki skupaj s Stankom Fajsom in slednji se je tudi vsem, ki so pomagali, zahvalil.  

Lidija Pratnemer, podpredsednica Zveze Sožitje, je povedala: »Delo v društvu nas bogati. Zakaj? Zaradi tega, ker ko pristopiš k našim fantom in dekletom, lahko brez dvoma ugotoviš veliko tistih vrednot, ki so nam ljudem še kako potrebne. Na katere vrednote mislim? Kot prvo izpostavljam ljubezen, pa naprej mir, pa če pogledate tudi danes smo imeli priložnost zaznati sami pri sebi, koliko tega veselja se širi med našimi fanti in dekleti, pa tudi upanje. Vse to je tisto, zaradi česar lahko rečemo, vredno, vredno je biti član društva Sožitje, vredno je spoznavati naše fante in dekleta, ker nas v bistvu s svojo izvirnostjo bogatijo, nas učijo v tem življenju, kakšni naj bi bili.«

Da so takšni dnevi, kot je bil četrtov večer Sožitja, tudi potrebni, je povedal župan Šmarja pri Jelšah, Jože Čakš. Dejal je, da so ti dnevi za nas potrebni, da ne pozabimo, da se v življenju lahko zelo hitro kaj zgodi, spremeni, da moramo v življenju znati stati drug ob drugem in si deliti varno streho. Poskušajmo vsi v svojem življenju graditi hišice za srečo, za vse tiste, ki so jo potrebni in tudi zase.

Predsednik društva Sožitje Obsotelje in Kozjansko Stanko Fajs je za Kozjansko.info povedal:

Za nami je večer prežet  s toplino, ljubeznijo, duhovitostjo, skratka plemenit večer . Vsi nastopajoči so bili  odlični, nastopajoči  varovanci  VDC Šentjur – enota Šmarje in Podplat  so pa prav posebej navdušili. Še tako klenemu moškemu srcu  se je  orosilo  oko.

Da tako prisrčne prireditve že dolgo  ni bilo, je zatrdila tudi direktorica ZKK Rogaška. mg. Klavdija Redenšek.

Tudi  ostali nastopajoči: skupina SLED, ADI SMOLAR, ansambel STANKO FAJS in DIAMANTI in seveda  duhoviti voditelj FRANCI PODBREŽNIK so bili  odlični.

Večer je glasbeno popestril tudi ansambel Stanka Fajsa.

Svojo dobrodelnost so izkazali tudi pevke in pevci iz Skupine Sled. V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate nekaj njihovih trenutkov in ansambla Stanka Fajsa.

 
Dopoldne je v avli Kulturnega centra potekala tudi razstava ročnih del Območnega društva invalidov Zgornje Posotelje.
 
Prijeten večer je zaključil Adi Smolar, ki je ob koncu koncerta na oder povabil vse nastopajoče in skupaj so odpeli zadnjo pesem. Za vas smo v spodnjem prispevku pripravili nekaj videoinsertov Adijevega nastopa.
 
Vabimo vas, da si pogledate tudi galerijo fotografij (KLIK!!!) s koncerta. 
 
f/t/v: J. C.