Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naše območje v Državnem svetu z Jankom Požežnikom


   

Na včerajšnjih volitvah v Državni svet je bil kot predstavnik lokalnih interesov izvoljen celjski mestni svetnik in županov pooblaščenec Janko Požežnik. Zastopal bo območje občin Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Kozje, Laško, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Radeče, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Šmarje pri Jelšah, Tabor, Vransko, Vitanje, Vojnik, Zreče in Žalec.

Predlagatelji njegove kandidature so bili občinski sveti osmih občin (Bistrica ob Sotli, Celje, Podčetrtek, Radeče, Rogaška Slatina, Rogatec, Šmarje pri Jelšah in Vojnik). Direktor Poklicne gasilske enote Celje je prejel največ glasov izmed 49 elektorjev, ki so imeli volilna pooblastila. Kandidirala sta še Jurij Malovrh, ki ga je predlagal šentjurski občinski svet in je prejel 4 glasove ter Roman Virant, ki so ga predlagali v Žalcu in je prejel 7 glasov.

Požežnik bo v Državnem svetu nadomestil strankarskega kolega iz SDS Jožeta Koržeta, ki mu preostaja funkcija občinskega svetnika v Šentjurju.

Novi državni svetnik je bil rojen leta 1960 v Šmarju pri Jelšah, šolo pa je obiskoval v Gornjem Gradu. V mladosti se je ukvarjal z gledališčem in športom, po pedagoški gimnaziji pa se je vpisal na obramboslovje, čeprav ga je vleklo tudi na AGRFT. Dejaven je bil med osamosvojitveno vojno in kasneje služboval v Slovenski vojski, kjer je na noge postavil športno šolo. Nekaj časa je delal tudi obrambnem ministrstvu, od leta 2006 pa je načeloval celjskim poklicnim gasilcem, tako da iz bližnjega Ostrožnega, kjer živi ni imel daleč v službo. Takrat se je pričela tudi njegova politična pot. En mandat je bil tudi celjski podžupan, zaradi nezdružljivosti funkcij pa drugi mandat ni mogel nastopiti. V njegovi biografiji ima pomembno mesto rokomet, saj je bil več kot četrt stoletja rokometni sodnik, njegova piščalka pa je žvižgala tudi na olimpijskih igrah. V rokometu ostaja kot delegat in je aktiven tudi na mednarodni sceni.