Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Martinov dobrodelni koncert PGD Rogaška Slatina (video)


Martinovo nedeljo v Rogaški Slatini niso zaznamovale samo predsedniške volitve in polna miza dobrot, ki jih pripravljamo na martinovo, ampak tudi dobrodelni koncert PGD Rogaška Slatina. Slatinski gasilci so tokrat v goste povabili Klapo Solaris iz Šibenika, ki je zbrane dobrodelnike v dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina glasbeno razvajala dve polni uri.

Slatinčani se že od nekdaj radi odzivajo klicu dobrodelnosti, saj je precejšen odstotek prebivalcev dobrodelno aktivnih v različnih društvih in organizacijah v občini. Tokrat so k pomoči pozvali slatinski gasilci PGD Rogaška Slatina, ki zbirajo denar za nova električna dvižna vrata. Tradicija gasilstva v Rogaški Slatini se lepo ohranja in da so gasilci čim hitreje tam, kjer jih občani in ostali potrebujejo, morajo imeti zagotovljene vse pogoje, da so tam prvi. Del sredstev, ki jih potrebujejo za nabavo novih vrat, bo namenila tudi Občina Rogaška Slatina, preostalo pa morajo gasilci zbrati sami. Z novimi vrati bo gasilcem tako omogočeno hitrejše odpiranje in zapiranje brat, lažji izvoz, prihranili bodo tudi na toploti. Tako se je tudi predsednica PGD Rogaška Slatina, Marita Sajko, obrnila na vse občane, da jim namenijo nerazporejeni del dohodnine, 0,5 %, saj bi jim ta pomoč prav prišla.

Zbrane sta pozdravili mag. Klaudija Redenšek, direktorica Zavoda za kulturo Rogaška Slatina in predsednica PGD Rogaška Slatina, Marita Sajko

 

 

Klapa Solaris je zbrane s svojo pesmijo glasbeno odpeljala po Jadranu in Dalmaciji in v dvorani ustvarila pravo dalmatinsko vzdušje.

Ob odmoru so obiskovalci v preddverju dvorane lahko poskusili le nekaj ur staro vino in si ogledali novi kratki film o Rogaški Slatini, ki je bil premierno predvajan ob otvoritvi Aninega dvora v septembru.

Za vas smo pripravili spodnji glasbeni utrinek, zato vas vabimo k ogledu. 

 

 f/t/v: J. C.