Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Intervju z Jožetom Škorjancem – Moj mesar Jože


Jože Škorjanec prisega na domačo proizvodnjo. Želi si, da bi naši otroci jedli zdravo hrano, brez kemijskih dodatkov in proizvedeno v Sloveniji.

Kakšna pa je njegova prehranjevalna navada? Zakaj MOJ MESAR JOŽE? Več zanimivega v nadaljevanju. Vabljeni k branju.

Že od nekdaj kupujemo meso slovenskega porekla v mesnici MOJ MESAR JOŽE v Šmarju pri Jelšah. Kako se spominjaš svoji začetkov v tej dejavnosti?

Da, v mesnicah Moj mesar Jože se kupuje že skoraj osem let. Začetki so vedno zanimivi, težki in odločujoči, saj na začetku zastaviš nekakšno pot, ki se je potem poskušaš držati.

Največje vprašanje je bilo, zakaj bi se nekdo sploh odločil, da zaupa svoj denar, okus, zdravje, izjemno mlademu ter nepoznanemu človeku. Odgovor je bil preprost. Pošteno delo, kvalitetna storitev, kakovostno meso slovenskih rejcev ter recepti iz stare družinske knjige za koline. Kar pomeni, izdelki brez dodane kemije in meso dimljeno na drva.

Imaš še dve poslovalnici. Kakšno je povpraševanje v primerjavi z eno, drugo in tretjo mesnico?

Zagotovo je najboljše poslovanje v mesnici Šmarje pri Jelšah, kjer smo od vsega začetka. Tukaj me ljudje najbolje poznajo, kar pri takšni dejavnosti zagotovo šteje. Menim, da so osebne vrednote nekoga, ki vodi podjetje načeloma zelo povezane in vtkane v samo podjetje ter način dela v njem.

Poljčane so zagotovo tiste, ki so po prometu tesno za Šmarjem. Lahko rečem, da tudi v tem okolju dominiramo. Iz Poljčan imam življenjsko sopotnico. Prvih pet let družinskega življenja smo v Poljčanah živeli. Zato to okolje dobro poznam. Prav tako imam iz tega okolja precej znancev, prijateljev.

V Rogaški Slatini je bila slika v začetku drugačna. V tem okolju je bilo sprva veliko posebnosti, ki so precej negativno vplivale na naše poslovanje. Ljudje me osebno niso poznali. Vendar se je poslovanje od vsega začetka povečevalo in sedaj lahko zadovoljno rečem, da smo se »prijeli« in da nam stranke zaupajo.

Moram pa poudariti, da brez odličnega tima sodelavcev ne bi bilo takšnih rezultatov po vseh enotah!

Vedno več ljudi je ozaveščenih in kupuje slovensko. Se ti zdi, da še vedno ne dovolj?

Odgovor na to vprašanje in nadaljevanje intervjuja si lahko ogledate na tej povezavi (klik!)