Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prenovili vodni črpališči v Pijovcih in Završah ter uredili cesto Preloge-Pijovci (video)


Minuli torek je v Pijovcih in Završah potekalo odprtje dveh prenovljenih vodnih črpališč, ki skupaj oskrbujeta 64 gospodinjstev. Občini Šmarje pri Jelšah je skupaj z Javnim podjetjem OKP uspelo prenoviti dve pomembni črpališči vode v skupni vrednosti nekaj več kot 50.000 evrov.

Vodovod Pijovci oskrbuje s pitno vodo okoli 60 gospodinjstev oz. okoli 200 prebivalcev v Pijovcih, na Prelogah, Belem in delu Mestinja. Obsega zajetje, črpališče, vodohran in cevni razvod. Preko 35 let stara objekta zajetja in črpališča sta se letos popolnoma obnovila in sedaj predstavljata primer vzorno urejenih tovrstnih vodovodnih objektov. Obnovilo se je zajetje in namestila zaščitna ograja okoli najvplivnejšega območja. Prav tako se je pristopilo h popolni obnovi črpališča, kjer se je popolnoma obnovil gradbeni objekt, kakor tudi vse instalacije v njem. V ta namen se je porabilo 26.221,34 €. 

Župan Jože Čakš, direktor OKP Bojan Pirš in predsednik KS Mestinje Janez Colnerič
Župan Jože Čakš, direktor OKP Bojan Pirš in predsednik KS Mestinje Janez Colnerič

Zaradi motene preskrbe s pitno vodo na delu naselja Završe se je zgradilo pomožno črpališče,z vso potrebno opremo, ki sedaj omogoča normalno preskrbo. Z investicijo so rešili 4 gospodinjstva, ki se lahko po dolgih letih preskrbujejo s pitno vodo pod normalnimi pogoji. V ta namen je bilo potrebno zgraditi novo črpališče in ga opremiti z vsemi potrebnimi armaturami, kakor tudi s primerno črpalko. Za navedeno investicijo se je potrošilo 24,784,08 €. 

V Završah bodo sicer le štiri gospodinjstva odslej z vodo preskrbljena pod normalnimi pogoji
V Završah bodo sicer le štiri gospodinjstva odslej z vodo preskrbljena pod normalnimi pogoji

Dva dni kasneje, v četrtek, 25. 10., pa je malo pred novim črpališčem v Pijovcih potekalo odprtje asfaltirane ceste Preloge-Pijovci. Gre za 600 metrov ceste na območju KS Mestinje, ki je vsa leta do sedaj bil v zelo slabem stanju. Obseg del na novo urejeni cesti je zajemal novo podlago, asfaltno prevleko in odvodnjavanje, investicija Krajevne skupnosti in Občine Šmarje pri Jelšah je skupno znašala okoli 30.000 evrov. Ostala dva kilometra ceste bosta po besedah župana urejena etapno, najbrž v prihodnjih letih.

Na odprtju prenovljenih vodnih črpališč so bili poleg župana občine Šmarje pri Jelšah Jožeta Čakša in zaposlenih na Občini še direktor Javnega podjetja OKP Bojan Pirš ter izvajalci del. Oba omenjena sta z deli zadovoljna, izpostavila pa sta tudi “sive lise” na področju vodooskrbe, ki jih bodo skušali odpraviti v prihodnjih letih. 

Vabljeni o ogledu video posnetkov, kjer sta več o črpališčih povedala župan Jože Čakš in direktor OKP Rogaška Slatina Bojan Pirš, v tretjem video posnetku pa lahko prisluhnete,kaj je župan povedal o novi cesti Preloge-Pijovci.

 
 
 
v/t/f: eH