Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nočni ogled dežele pravljic in domišljije: Koča pri čarovnici (foto)


V soboto zvečer smo obiskali Deželo pravljic in domišljije v Olimju. Koča pri čarovnici je tokrat odprla svoja vrata za nočne oglede in v začaranem deževnem večeru smo si pogledali, kaj vse v svojem domovanju skriva čarovnica Čira Čara.

Leta 1967 je Jože Brilej, ki je takrat opravljal delo ravnatelja osnovne šole v Podčetrtku, skupaj z ženo Vido in hčerki Dušico in Mojco zgradil kočo »Tončko«. S pridnimi rokami in ob pomoči družine je Jože do danes ustvaril pravo pravljičarsko gozdno deželico, kjer se boste zagotovo spomnili na vaše otroštvo in z njim povezane vragolije. V svet pravljic vas bodo tako popeljali junaki iz slovenske in tuje književnosti Kekec, Martin Krpan, Sneguljčica, Pika Nogavička, čarovnice, čarodeji, Bedanec, Butalci … Pri čarovnici pa niso pozabili tudi na izobraževanje, saj so vam pripravili učno uro geografije in zgodovine. Ogledali smo si mali muzej, ki predstavlja življenje družine Korenčkovih, ki so živeli pod Olimsko goro pred sto leti. V galeriji spominkov so zbrani spominski s potovanj po svetu in mi smo se za trenutek dlje ustavili pri zbirki lepih deklic lutk v narodnih nošah. Na sprehodu skozi pravljično deželo vas bo spremljala tudi živahna zvočna animacija in vam tako pričarala čarobni svet pravljic. Tudi čarovnico Čira Čira boste lahko našli in jo poprosili za njene čudežne kapljice.

Že ob izhodu iz parkirišča vas bo pozdravil Žalostni vitez, ki opozarja, da gozd ni koš za smeti. Ustvarjalci Koče pri čarovnici so material za viteza našli v gozdu in tako iz odpadkov, ki jih nekateri pustijo za sabo, ustvarili viteza.

Čarovnice so za trenutek medse sprejele tudi idejnega vodja Jožeta Brileja, ki se s svojo družino že desetletja trudi, da Dežela pravljic in domišljije vedno znova preseneti s kakšno novostjo. 

Čarovnice smo za trenutek ujeli tudi pri njihovem skrivnostnem kuhanju čarobnega napitka. Kako pomembno je znanje posredovati mlajšim, se zavedajo tudi čarovnice, saj smo med njimi opazili tudi najmlajšo, ki se je učila čaranja in kuhanja.

V tednu krompirjevih počitnic pa vas čarovnica Čira Čara vabi, da jo obiščete, v sredo (nočni ogled do 21. ure) bodo z vami tudi prave čarovnice, ki vam bodo razkrile skrivnosti čaranja.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!!), ki smo jih posneli na sobotnem ogledu.

f/t: J. C.