Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan gasilcev, reševalcev in policije 2012 v Rogaški Slatini (foto)


V Rogaški Slatini je v soboto potekal dan gasilcev, reševalcev in policije. Prireditev je potekala v sklopu »meseca požarne varnosti«, v katerem vsako društvo iz posameznih gasilskih enot pripravi vajo, na katero so pozvana tudi vsa okoliška društva.

Policisti so predstavili avtomobile in motorna kolesa, ki jih vsakodnevno uporabljajo, prikazali so opremo, ki jo uporabljajo v primeru izgredov ter očala, ki jih uporabljajo pri nadzorovanju meje s Hrvaško. Obiskovalci so se lahko pomerili v simulaciji vožnje motornega kolesa, nadeli so si lahko tudi »pijana očala« in se pomerili v spretnosti hoje skozi poligon. Policisti PU Rogaška Slatina so predstavili tudi plakat, ki so ga pripravili v sodelovanju z otroki iz osnovnih šol Rogaške Slatine.

 

Reševalci iz reševalne postaje Šmarje pri Jelšah so na ogled postavili eno izmed mnogih vozil, ki jih dnevno uporabljajo pri svojem delu. Prav tako so prikazali in zbrane obiskovalce podučili o nudenju prve pomoči in uporabe AED (avtomatskega elektronskega defibrilatorja, pomagali so »ponesrečenemu« otroku, ki je padel z višine in prikazali pravilno nudenje prve pomoči slednjemu. 

 

Gasilci gasilskega društva Steklarna Rogaška so zbrane obiskovalce podučili o pravilni uporabi gasilnega aparata, o ukrepanju v primeru razlitja kislin, prikazali pa so tudi vozila in opremo, ki jo uporabljajo v primeru intervencije. 

 

Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, in sicer z raznimi ustvarjalnimi in izobraževalnimi delavnicami. Zbrane obiskovalce so zabavali štirje člani Orkestra slovenske policije, poskrbljeno pa je bilo tudi za jesenske dobrote (kostanj in mošt) ter za raznovrstno ponudbo na stojnicah. 


Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

t/f: Dejan Hribernik