Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Sedlarjevem 8. obletnica Turistične cone Sotla (video)


Na mejnem prehodu Sedlarjevo-Plavić je bila minulo nedeljo 8. obletnica Turistične cone Sotla, ki združuje Slovenijo in Hrvaško. Srečanja na mostu so se udeležili številni krajani vasi na obeh straneh meje ter številni drugi gostje. Zbrane sta na mostu pozdravila župan Podčetrtka, Peter Misja, ter župan občine Zagorska Sela, Željko Kodrnja. Srečanja se je udeležil tudi župan Kumrovca, Dragutin Ulama. Županoma so se pridružili tudi občinski svetniki, ki so se ob koncu kulturnega programa spopadli v vleki vrvi.

Danes Turistična cona Sotla vsem popotnikom na različnih pešpoteh, kolesarskih stezah in vodnih poteh olajšuje prečkanje državne meje, povezuje prebivalce in skrbi tudi za dobre medsosedske odnose. Turistična cona Sotla obsega naselja ob maloobmejnem pasu od jeza na bodočem Vonarskem jezeru pri naselju Vonarje v Sloveniji in Harine Zlake na hrvaški strani do maloobmejnega prehoda Sedlarjevo-Plavić. Reka Sotla tako še naprej povezuje ljudi in tako bo tudi v bodoče. Naslednji večji projekt, ki si ga želita obe občini izvesti, skupaj z Občino Rogaška Slatina, je projekt TRC Vonarsko jezero.

Množico sta pozdravila oba župana omenjenih občin in vabimo vas, da si v spodnjem videoposnetku, na koncu prispevka, pogledate, kaj je zbranim povedal župan Podčetrtka, Peter Misja.

Tako kot vsako leto sta župana obmejnih občin na mostu s kozarcem vina nazdravila odličnim sosedskim odnosom ter si izmenjala protokolarni darili.

Kulturni program so med drugim popestrili tudi folkloristi iz Zagorskih Sel, tradicionalno vleko vrvi pa so letos zaznamovali občinski svetniki, in sicer je bila ekipa zagorskih svetnikov za podčetrške premočna.

Na slovenski strani so za obiskovalce pripravili pasulj, na hrvaški pa klobase.

Prijetno druženje na/ob mostu mejnega prehoda se je ob dobri glasbi nadaljevalo v večerne ure.

 

 

t/f/v: J. C.