Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini zaključili posodobitev lokalne ceste Prnek – Tekačevo (foto, video)


V petek, 31. avgusta 2012, so na Topolah odprli drugi odsek obnovljene prometne infrastrukture ob južni meji občine Rogaška Slatina. S tem so zaključili največji cestni projekt v zgodovini občine. Uradnemu delu odprtja je sledilo družabno srečanje domačinov Topol in Malih Roden, ki so ga poimenovali Rodnska-Topolska noč. Letos obiskovalce zabaval Ansambel Štrk, v katerem poje Topolčanka Nataša Janžek.

V projektu rekonstrukcije prometne infrastrukture ob južni meji občine Rogaška Slatina sta združena dva različna, a medsebojno povezana odseka lokalnih cest, in sicer lokalna cesta Brestovška cesta−Vinec in lokalna cesta Prnek−Tekačevo. Prvi odsek LC Brestovška cesta−Vinec so slovesno odprli 12. julija 2012, o čemer smo že pisali, zadnjega avgusta pa so predali svojemu namenu še drugi odsek, LC Prnek−Tekačevo.

Dolžina drugega obnovljenega odseka znaša 3.900 metrov. Na njem so razširili alfaltno vozišče na 3,00 metra, uredili bankine in odvodnjavanja, sanirali spodnji ustroj, kompletno preplastili vozišče ter opravili druga z ureditvijo cest povezana gradbena dela. Na Topolah so postavili tudi novo avtobusno postajališče za šoloobvezne otroke. Celotna dolžina obeh obnovljenih odsekov znaša 7.200 metrov, kar pomeni, da gre za največji cestni projekt v zgodovini slatinske občine. Moderno in prenovljeno cestno povezavo je dobilo 350 gospodinjstev iz 10 različnih naselij: Brestovška cesta, Brestovec, Kamence, Prnek, Tekačevo, Topole, Male Rodne, Velike Rodne, Vinec in Rogaška Slatina. Dela je izvajalo Cestno podjetje Ptuj, d. d. Celotna vrednost projekta je bila 1.550.000 evrov, del potrebnih sredstev (361.000 evrov) pa je občina uspela zagotoviti iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Drugi odsek prenovljene ceste so s prerezom traku uradno odprli župan mag. Branko Kidrič, predstavnik Cestnega podjetja Ptuj Dejan Peršon in predstavnik krajanov Janez Peperko, cesto pa je blagoslovil tudi slatinski župnik Jože Vehovar. Prireditev je vodila Alenka Vodušek, za spremljevalni program pa sta poskrbela Obrtniški moški pevski zbor in Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša. Domačini Branko Volovšek, sicer prokurist podjetja MOS Servis, Anton Škrabl, direktor Orglarstva Škrabl, in Darko Stojnšek, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah, so slatinskemu županu v zahvalo za novo pridobitev izročili simbolično darilo. 

Po uradnem delu so se obiskovalci skupaj sprehodili do osrednjega prireditvenega prostora pod šotorom, kjer jih je čakalo nadaljevanje zabave v okviru Rodnsko-Topolske noči. Organizatorji (glavna sponzorja sta bili podjetji MOS Servis in Orglarstvo Škrabl) so prebivalcem vasi Male Rodne in Topole že drugo leto zapored priredili nepozaben večer, ki se je zavlekel do jutranjih ur. Poskrbljeno je bilo za brezplačno jedačo in pijačo, pa tudi glasbo – Ansambel Štrk se je potrudil, da plesišče ni bilo nikoli prazno.

Pripravili smo fotogalerijo (KLIK!), kjer si lahko ogledate fotografije s slovesnega odprtja prenovljenega cestnega odseka in z Rodnsko-Topolske noči. 

V spodnjem videoposnetku pa lahko poslušate govor župana mag. Branka Kidriča ob odprtju prenovljenega odseka. 

 
t/f/v: M. P.