Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku prijateljska nogometna tekma slovenskih in avstrijskih županov (foto, video)


Slovenska županska nogometna reprezentanca je v soboto, 1. 9. 2012, v Podčetrtku gostila avstrijsko župansko reprezentanco na prijateljski tekmi. Na tekmi sta od domačih županov Kozjanskega in Obsotelja nastopila tudi župan Podčetrtka, Peter Misja, in Šentjurja, Marko Diaci. Slovensko župansko reprezentanco še sestavljajo Igor Stropnik, župan občine Kungota, Miran Jurkošek, župan občine Štore, Stanko Glažar, župan občine Hajdina, Franc Mlakar, podžupan občine Hajdina, Branko Ledinek, župan občine Rače-Fram, Anton Zakrajšek, župan občine Velike Lašče, Stanko Gjerkeš, podžupan občine Lendava, Roman Richter, član občinskega sveta občine Pesnica, Stanislav Gjerkeš, podžupan občine Lendava, Danilo Burnač, član mestnega sveta MO Maribor, Ladislav Pepelnik, član občinskega sveta občine Ruše, Miha Mohor, sekretariat Skupnosti občin Slovenije.

 

Že v prvi minuti tekme smo videli prvi gol, in sicer je za domače zadel Peter Misja in tako slovenske župane povedel v vodstvo. Avstrijci so nato v isti prvi minuti srečanja rezultat izenačili in tako smo na tekmi videli 7 golov, od tega je za slovenske župane prispeval kar dva Peter Misja, ki je bil s svojo igro zelo zadovoljen.

Končni rezultat je bil v prid avstrijskim županom, in sicer so tekmo zaključili s 4:3.

Na sliki v belem dresu župan Misja, ki je slovenske župane povedel v vodstvo že v prvi minuti srečanja.

Kot je povedal župan, rezultat tekme ni važen, bistvo njihovega nogometa je v tem, da se družijo in ohranjajo dobre prijateljske odnose. Naslednja tekmo bodo naši župani odigrali v Ukrajini naslednji mesec, tekme pa predstavljajo za občine in tudi države dobro promocijo. 

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!!), ki smo jih posneli na tekmi in spodnji videoprispevek, izjavo župana Podčetrtka o odigrani tekmi.

f/t/v: Jasna Colnerič