Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku Občine Rogatec predstavili dosežke in zaslužnim podelili priznanja (video)


Prva sobota v septembru pomeni poseben dan za vse prebivalce občine Rogatec, saj na ta dan praznujejo praznik občine. Osrednja prireditev ob letošnjem občinskem prazniku se je odvila 1. septembra, na njej pa so predstavili dosežke zadnjega leta in podelili občinska priznanja ter nagrade.

Dosežki v zadnjem letu

Kot je povedal župan Martin Mikolič, so v občini Rogatec letos precej postorili na področju investicijskih vlaganj. Zaključili so največji, skoraj pol milijona vreden projekt nogometnega igrišča z umetno travo, ki je sofinanciran s stani Evropske unije. Velik poudarek so v letošnjem letu namenili požarni varnosti, saj so dvema gasilskima društvoma zagotovili novi gasilski vozili. Po županovih besedah je Rogatec ena izmed redkih občin v Sloveniji, ki tovrstne naložbe sofinancira stoodstotno. Precej pozornosti so v zadnjem letu posvetili vzdrževanju občinskih cest, poleg tega pa so v teku aktivnosti za izgradnjo rogaške obvoznice, ki naj bi se zaključila poleti 2013. V Dobovcu zaključujejo izgradnjo otroškega igrišča z igrali za potrebe predšolskih otrok. V bližnji prihodnosti načrtujejo še en projekt, in sicer bodo izgradili vodovodno napeljavo v naselju Tlake.

O vplivu vladnih varčevalnih ukrepov na delovanje občine je župan dejal tole: “Vemo, da je država z Zakonom o uravnoteženju javnih financ posegla v sistem razporeditve finančnih sredstev tako na državnem kot tudi na lokalnem nivoju. Občina Rogatec bo vsem proračunskim porabnikom v letošnjem letu zagotavljala potrebna finančna sredstva za nemoteno delovanje tudi na področju nadstandarda, ki ga, kot vemo, v preteklosti ni bilo malo.” Pohvalil je sodelovanje z župani občin na območju Kozjanskega in Obsotelja ter s hrvaško občino Hum na Sutli pri pripravi skupnih projektov.

Prejemniki nagrade, priznanja in plakete Občine Rogatec

Na letošnji prireditvi ob občinskem prazniku so zaslužnim nagrajencem podelili denarno nagrado, priznanje in plaketo. Denarno nagrado Občine Rogatec v višini 600 evrov je prejel Tenis klub Rogatec, in sicer za prispevek k prepoznavnosti in ugledu občine na športnem področju. Rogaška teniška ekipa je dosegla precej uspehov. Letos je v tretji slovenski ligi dosegla prvo mesto, s čimer si je prvič v zgodovini pridobila možnost igranja v II. slovenski teniški ligi.

Priznanje Občine Rogatec so podelili Klubu malega nogometa Dobovec (U-18, U-21), ki je eden izmed najboljših futsal klubov v Sloveniji. Da je KMN Dobovec res odlična ekipa, potrjuje tudi podatek, da v državni reprezentanci trenutno nastopa kar pet igralcev tega kluba. Dobovška ekipa U-18 je letos pridobila naslov državnega prvaka, ekipa U-21 pa je v svoji skupini osvojila tretje mesto.

Tretji nagrajenec je Pavel Strajn, ki je prejel plaketo Občine Rogatec. Pavel Strajn je že od mladih nog vključen v družbeno-politično življenje Rogatca in je eden izmed zaslužnih za nastanek rogaške občine. Aktiven je tudi na gasilskem področju in je bil vrsto let predsednik PGD Rogatec. Nazadnje je bil zaposlen kot tajnik Občine Rogatec, vendar letos odhaja v pokoj. 

Ob občinskem prazniku je županu in občanom v imenu županov Kozjanskega in Obsotelja čestital slatinski župan mag. Branko Kidrič.  Prisotne je pozdravil tudi načelnik Občine Hum na Sutli Zvonko Jutriša. Prireditev je vodila Sergeja Javornik, za spremljevalni program pa so poskrbeli: Tamburaška skupina KD Anton Stefanciosa Rogatec, flavtistka Patricija Kunstek, citrarka Aleksandra Kunstek, vokalistka Nastja Božak, Kvartet Rogatec in Društvo ročnih možaristov Rogatec–Rogaška Slatina.

V spodnjem videoposnetku lahko poslušate govor župana Martina Mikoliča.  

 
t/f/v: M. P.