Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: naši klubi neporaženi, s polnim izkupičkom le Šentjur


kopackeŠmarčani so bil itudi v tretjem poskusu v 3. SNL blizu zmage, a so se na koncu kljub dvema igralcema več na igrišču morali zadovoljiti s točko. Šentjur se je z drugo zmago povzpel na drugo mesto Štajerske lige. Mons Claudius in Kozje sta se razšla brez zmagovalca, točko v Medobčinski ligi je osvojila tudi Rogaška.

3. SNL – vzhod

V nekoliko nenavadnem terminu, v nedeljo dopoldne, so člani NK Šmarje pri Jelšah gostovali pri NK Rakičanu. Že v prvih petih minutah sta bila dosežena dva gola. Domači so ovedli v 3. minuti, ko je Davida Jesenka premagal Rok Gruškovnjak. V 5. minuti je izenačil Alen Neskić. Domači so v prvem polčasu zadeli še enkrat. Za 2:1 je bil uspešen Sebastjan Piberčnik.

Šmarčani so drugič izenačili po dobri uri igre. Natančen je bil Jure Drofenik. Domači so tekmo končali le z 9 igralci. V 74. minuti je moral igrišče zapustiti Leon Halas, 11 minut kasneje pa je igrišče zaradi prekrška v kazenskem prostoru zapustil še Sebastjan Piberčnik. Sodnik je pokazal na belo točko, David Firš pa je Šmarčane popeljal v vodstvo. Čeprav so igrali z dvema igralcema manj so si domači v 88. minuti priigrali enajstmetrovko. Končni izid 3:3 je postavil Rok Godvajs.

Z dvema točkama iz treh tekem so Šmarčani na predzadnjem, 13. mestu na prvenstveni razpredelnici. Za njimi so le nogometaši štorskega Kovinarja, ki letos še niso osvojili točk. Obe ekipi sta tudi edini, ki še nista okusilia slasti zmage. Šmarje bo prvo zmago lovilo prihodnjo soboto, ko v goste prihaja ekipa Malečnika.

Rakičan : Šmarje pri Jelšah 3:3 (2:1)
Gruškovnjak (3′), Piberčnik (20′), Godvajs (88′ – 11m); Neskić (5′), Drofenik (61′), Firšt (85′ – 11m)
Izključena: Halas (74′), Piberčnik (85′ – oba Rakičan)
Zapisnik

Rezultati
Lestvica 

Štajerska liga

Na začetku sezone so v dobri formi Šentjurčani, ki so v soboto gostili NK Peca. Prvi gol na tekmi je v 16. minuti dosegel Demir Džaferović in s tem tudi postavil izid polčasa. Domači so zmago potrdili v drugem polčasu. Bolje rečeno, zmago Šentjurja so potrdili kar Korošci, saj je Bogdan Tušek zatresel lastno mrežo.

Dve zmagi in šest točk člane NK Fosilium Šentjur uvršča povsem pod vrh Štajerske lige. Drugo mesto si delijo s Pohorjem in Radljami, na prvem mestu je Šoštanj z 9 točkami. Prihodnjo soboto bodo Šentjurčani gostovali v Žalcu.

Fosilium Šentjur : Peca 2:0 (1:0)
Džaferović (16′), Tušek (63′ – ag)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Na lokalnem derbiju med Mins Claudiusom in KNK Ekod Kozjem so v prvem polčasu zadvali Kozjani, v drugem pa Rogatčani. Prvi gol v Rogatcu je dosegel Marko Narat, vodstvo Kozjanov pa je tik pred koncem drugega polčasa podvojil Nejc Hostnik. Domače je v igro vrnil Dejan Polajžer, k ije zadel v 60. minuti, za delitev točk pa je z golom v 83. minuti poskrbel Samo Peer.

Na tekmi v Radečah, kjer so gostovali člani NK Rogaška, ni bilo zadetkov. Slatinčani so tekmo končali z desetimi igralci. V 79. minuti je bil izključen vratar Andraž Kobilšek.

Rogaška in Mons Claudius sta s 5 točkami na vrhu Medobčinske članske lige. Tik za njimi s 4 točkami, a tekmo manj so Kozjani. V 4. krogu Rogaška gosti selekcijo NK Krško B, v Kozje prihajajo Radečani, Mons Claudius pa odhaja v Laško.

Mons Claudius : KNK Ekod Kozje 2:2 (0:2)
Poajžer (60′), Peer (83′); Narat (8′), Hostnik (45′)
Zapisnik

Radeče : Rogaška 0:0
Izključen: Kobilšek (79′  Rogaška)
Zapisnik

* Fotografija je simbolična

t: mK