Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert optimizma, iskrenosti in lepe glasbe Mance Izmajlove v Šentjurju (foto in video)


Minulo nedeljo je v Kulturnem domu Šentjur potekal koncert v sklopu “100 srčnih koncertov” mednarodno uveljavljenega glasbenega in zakonskega para Mance Izmajlove in Benjamina Izmajlova. Nekaj deset ljubiteljev tovrstne vrhunske glasbe je uživalo v napevih in glasbi, ki sta jo zakonca čutno predstavila.

Izvrstna mezzosopranistka Manca Izmajlova, ki ima za seboj več kot 700 koncertov po vsem svetu, je znova dokazala, da je pevka velikih razsežnosti. Skupaj s partnerjem Benjaminom Izmajlovim, virtuozom na violini, sta srca in duše prisotnih napolnila z močnimi občutki in toplino, kot to najbolje znata. Posebej sta publiko navdušila s čutno odpeto pesmijo Ave Marija, izpostaviti pa velja tudi pesem Benjamina Ipavca, katero se je Izmajlova naučila ravno za koncert v Šentjurju in nosi naslov “Nikdar nisem te vprašala”. Slednji lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Serija “100 srčnih koncertov” je niz “live” koncertov, ki sta si jih Manca in Benjamin zamislila v manjših kulturnih domovih, z željo napolniti srce čim večjemu številu poslušalcev. Glasba ima po prepričanju številnih izmed vseh umetnosti največjo moč na človeška čustva, ker pa jo zadnja leta vse bolj poslušamo le prek televizije, radijev in računalnikov, sta se Izmajlova odločila iz velikih odrov stopiti na manjše in glasbena doživetja prenesti v čim širši krog ljudi. Doživetje glasbe je tako pristnejše in intenzivnejše.   

Manca in Benjamin Izmajlov sta navdušila obiskovalce koncerta
Manca in Benjamin Izmajlov sta navdušila obiskovalce koncerta

V dobri uri in pol trajajočem koncertu smo bili deležni izvajanju največjih uspešnic Mance Izmajlove iz platinastih albumov Slovanska duša in Slovensko srce in drugih najlepših svetovnih in slovenskih melodij. Svoje znanje in velik talent pa je z izvajanjem in interpretacijo svetovno znanih skladb nedvomno dokazal Benjamin Izmajlov na violini, ob spremljavi klavirja. 

Kljub vsem uspehom in čudovitim dosežkom pa Manca Izmajlova ostaja preprosta, iskrena. Vse svoje koncerte spontano povezuje sama, prežeti so z ljubeznijo do Slovenije in njene kulture in prav to je tudi ena od stvari, ki jih imajo ljudje tako radi pri njej. Vse, kar dela, je narejeno s srcem. Zato tudi koncertni listi, ki jih zaradi manjših zapletov ni bilo, niso bili dolgo pogrešljivi.

Manca Izmajlova, izvajalka čutne, srčne glasbe
Manca Izmajlova, izvajalka čutne, srčne glasbe

Vabljeni k ogledu video posnetka interpretacije pesmi Benjamina Ipavca, ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij (klik!), ki smo jih posneli na koncertu. 

Preberite še: Napovedujemo: koncert Mance in Benjamina Izmajlova v Šentjurju in na Dobju pri Planini 

v/t/f: Egon Horvat