Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Imeno: mlada kmetica 2012 je postala Milena Benko, gospodar pa Roman Pungartnik (foto, video)


Prvo soboto v septembru je v Imenem potekal izbor mlade kmetice in gospodarja za leto 2012. Izbor sta pripravila časopis Kmečki glas in Zveza kmetic Slovenije. Letošnji izbor je potekal že enajstič, prireditev pa je tokrat gostil Podčetrtek, saj po običaju izbor organizira kraj oz. društvo, iz katerega prihaja zmagovalka prejšnjega izbora. Lani je bila izbrana Barbara Kolar, zato je letošnji izbor potekal pod velikem šotoru v Imenem pred Hišo vin Emino v sodelovanju z Društvom kmetic Ajda in Občino Podčetrtek. Po petih letih je istočasno potekal tudi izbor za mladega gospodarja. 

Za laskavi naslov mlade kmetice leta 2012 se je potegovalo 10 kmetic, in sicer Mi­le­na BENKO, Dru­štvo po­de­žel­skih že­na Gor­nja Rad­go­na, Ur­ška BUH, Dru­štvo po­de­žel­skih že­na Ble­goš, Dar­ja HVALA, Dru­štvo kme­tic Ajda, Ade­la MARIČ, Dru­štvo kme­tic ob­či­ne Šen­tilj, Ani­ta MLAKAR, Dru­štvo že­na in de­klet na po­de­že­lju Os­tr­ni­ce Lo­ška do­li­na, Ja­nja POLH, Dru­štvo kme­tic Zar­ja, Slo­ven­ske Ko­nji­ce, Ja­smi­na Nina PUNGARTINIK, Ve­le­nje, Gre­ta ZLATE, Dru­štvo kme­čkih že­na Kranj, Ma­te­ja ŽLOGAR, Dru­štvo žensk z de­že­le ob­či­ne Radov­lji­ca in Ber­nar­da ŽNIDERŠIČ, Dru­štvo kme­tic Bre­ži­ce. Mlada kmetica leta 2012 je postala Milena Benko iz Spodnje Ščavnice, mladi gospodar pa Roman Pungartnik iz Ložnice pri Velenju. Zmagovalca sta dobila 700 evrov denarne nagrade in vikend paket za dve osebi v Termah Vivot ter obilo ostalih praktičnih nagrad sponzorjev.

Mladi gospodar Roman Pungartnik in mlada kmetica 2012 Milena Benko

Tekmovalke in tekmovalci so se pomerili v znanju in spretnostnih aktivnostih. Pri znanju so tekmovali v poznavanju konj, jabolk in koruze, a to še ni bilo vse. Poznati so morali tudi zgodovino oz. tradicijo domačega društva žena iz Podčetrtka. Pri spretnostnem delu tekmovanju so tekmovalcu sestavljali gajbice (zabijali so manjkajoče latice na zaboju), ličkali so koruzo in prešali grozdje.

Zbrane je na prireditvi pozdravil tudi Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje ter vinska kraljica Slovenije za leto 2012, Martina Baškovič.

Po končanem izboru je sledila Emina noč, kjer so zbrane pod šotorom zabavali fantje in dekle iz ansambla Veseli svatje.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (klik!!!), ki smo jih posneli na izboru mlade kmetice in gospodarja 2012 ter spodnji videoprispevek glasbenega dogajanja na Emini noči.

t/f/v: Jasna Colnerič