Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. mini olimpijada v Šentjurju v znamenju številnih športnikov (foto in video)


Minuli konec tedna je v Športnem parku v Šentjurju potekala že 4. mini olimpijada, ki je namenjena predvsem otrokom prve triade devetletne osnovne šole, oziroma za otroke od 4. do 9. leta starosti. Športnega dogodka se je udeležilo približno 250 otrok in njihovih staršev, ki so bučno navijali za prav vse udeležence mini olimpijade.

Praznik športa za mlade je že četrtič potekal pod okriljem Športne zveze Šentjur, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Otroci so se spoznali z različnimi športi, v katerih so se lahko tudi preizkusili: v poligonu za najmlajše, v teku na 200 metrov, v metu žvižgača, v zadevanju žogice v cilj, v igri med dvema ognjema, v sonožnem peteroskoku z ročkami, v osnovah borilnih veščin, v olimpijskem kvizu, uri olimpizma, seveda pa so na lastni koži občutili pomembnost in sam pomen fair playa.

 

Glavni namen projekta je po besedah Vladimirja Artnaka iz Športne zveze Šentjur otroke navdušiti za šport in aktivno življenje ter k redni športni aktivnosti. Zato je bilo glavno vodilo mini olimpijade “Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati“. Vsi otroci udeleženci so po končanih igrah prejeli priznanje in praktično nagrado za udeležbo.

 

Dogodek sta spremljala tudi paraolimpijec Henrik Plank ter njegov trener, tekmovalce in organizatorje pa je prišel pozdravit tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci, ki je v nagovoru poudaril pomen tovrstnih dogodkov. Igre je odprl pujsek Papi, ki je skupaj s pomočniki na razgrnil olimpijsko zastavo. 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!) 4. mini olimpijade, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete izjavi Vladimirja Artnaka.  

 
v/t/f: eH