Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini odprli nov mladinski center


V Rogaški Slatini so v petek, 17. avgusta 2012, odprli nov mladinski center, ki se nahaja v prostorih nekdanje otroške knjižnice v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Po slavnostnem odprtju so lahko obiskovalci prisluhnili koncertoma skupine Z3RO Z3RO in Barbare Rehar ter Tomija Grozaja.

Mladinski svet Občine Rogaška Slatina že vrsto let domuje v slatinskem kulturnem centru, vendar so ugotovili, da je obstoječi prostor premajhen in ne ustreza povsem potrebam lokalne mladine. Zato so v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina prenovili prostore nekdanje otroške knjižnice. Novi mladinski center, ki ima površino 100 m², je namenjen predvsem druženju mladih in mladih po srcu, v njem pa se bodo lahko organizirali različni koncerti, delavnice, potopisna predavanja in podobno. Prostori sicer še niso popolnoma dokončani, saj jih želijo polepšati z grafiti, manjka pa tudi nekaj opreme.

Prireditev ob odprtju mladinskega centra je povezovala Lina Burkelc Juras. Obiskovalce sta na začetku pozdravila župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, in direktorica Zavoda za kulturo, mag. Klaudija Redenšek. Nekaj besed je o prihajajočih projektih spregovorila tudi predsednica Mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina in koordinatorka aktivnosti v mladinskem centru, Nataša Klevže, ki je mladim sporočila, da z veseljem sprejemajo njihove predloge in želje, ter jih pozvala, naj se pridružijo ekipi mladinskega centra. Otvoritveni trak sta prerezala slatinski župan in predsednica mladinskega sveta, potem pa so bili obiskovalci povabljeni v prostore mladinskega centra, kjer jih je čakala pogostitev in so se lahko zabavali ob glasbi skupine Z3RO Z3RO in Barbare Rehar ter Tomija Grozaja.

t/f: M. P.