Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jubilejni Oračev memorial


 

V Športnem parku Šentjur smo v soboto ob bazenu v prekrasnem vremenu, brez oblačka, izpeljali že 10. jubilejni turnir v namiznem tenisu. Vremenski pogoji, hladen bazen in vroče betonske mize so bile vsekakor magnet za tekmovalce iz vse Slovenije, ki so se tokrat potegovali za rekordni finančni sklad 500 evrov.

Tekmovanje je potekalo v skupinah, od koder kjer sta se najboljša dva uvrstila v nadaljevanje. Pred njim je bil izveden odločilni žreb, kjer so velemojstri bele in hitre žogice morali pokazati vso spretnost, moč in znanje, da so prišli v zaključne boje za kolajne. Tudi tokrat je bil poglavitni faktor nepredvidljiv veter, ki je navsezadnje pihal enako za ene in druge.

Tako so se v polfinalu udarili dvakratni šampion Dejan Fridrih proti Robertu Krnjaku iz Maribora, v drugem polfinalu pa Gorazd Štor in Matevž Žgank. Fridrih je po hitrem postopku končal dvoboj z Krnjakom. V drugem polfinalu je Gorazd Štor pri vodstvu 2-0 in 10-7 že imel zaključno žogico za finale, vendar ni zdržal pritiska, tako da se je po neverjetnem scenariju v finale uvrstil Matevž Žgank iz Velenja, ki je po 10 letih vendarle zasluženo prišel v finale, kjer je nato z lahkoto ugnal Fridriha s 3-0.

V dvojicah pa sta največ spretnosti in znanja pokazala Gorazd Štor in Andrej Potrbin.

Oračev memorial je še enkrat več dokazal, da je resnično vrhunski turnir igralcev amaterjev in ima vso možnost, da se razvija tudi naprej. Na žalost je Pro tour Velenje zaključil z izjemnim in pro vrhunskim projektom, ker je bil letos februarja zadnji turnir, ki je bil za namenček še kakovostnejši kot olimpijski turnirv Londonu – priložnost za našo občino Šentjur, da se predstavimo svetu.

Prihodnje leto imamo načrt, da naredimo ciklus za prihodnjih 10 let, seveda z novimi, boljšimi in kvalitetnejšimi načrti.

Aleš Slemenšek