Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprtje prenovljenega TIC-a in mednarodne slikarske razstave v Rogaški Slatini (video)


Turistično-informativni center Rogaška Slatina ima novo podobo in je obogaten z reprezentativnimi vedutami Rogaške Slatine ter tipičnimi izdelki, ki izhajajo iz lokalnega okolja. Po novem je obiskovalcem na voljo tudi e-točka, kjer lahko obiskovalci brezplačno dostopajo do interneta. Prenovljen TIC so odprli v sredo, 11. julija 2012. Isti dan pa je v Anini galeriji potekalo odprtje mednarodne slikarske razstave.

Odprtje prenovljenega TIC-a Rogaška Slatina

Ideja o prenovitvi slatinskega TIC-a je zorela dve leti in z njo so želeli na enem mestu prikazati zgodbo Rogaške Slatine. Celoten znesek investicije je znašal 12.000 evrov, od tega je dve tretjini prispevala Občina Rogaška Slatina, eno tretjino pa je zagotovil Javni zavod Turizem Rogaška Slatina z lastnimi sredstvi. Prenovljen TIC Rogaška Slatina želi obiskovalcem prikazati, da je Rogaška Slatina mesto vode, ki je znano tudi po proizvodnji steklenih izdelkov in vrhunski vinski kapljici. Na prodajnih policah TIC-a so najrazličnejši izdelki, kot so izdelki iz domačega žganja, medu in keramike, vezenine, pletenine, likovna dela … Njihova skupna točka je, da so plod ustvarjalcev iz Rogaške Slatine. V okviru prenove TIC-a so vzpostavili tudi e-točko, kjer je v odpiralnem času obiskovalcem omogočen dostop do računalnika in interneta.

Foto: TIC Rogaška Slatina
Foto: TIC Rogaška Slatina

Odprtje TIC-a so s prijetnimi skladbami popestrili glasbeniki zasedbe Marka Medika (Marko Medik – vokal in kitara, Grega Korošec – kitara in Aleksandra Krajnc – vokal), za prav poseben vložek pa so z napitnico poskrbeli pevci iz Rogaške Slatine. Slatinski vinarji (Vina Mijošek, Klet Kregar, Klet Plemenitaš) so poskrbeli za to, da so lahko obiskovalci nazdravili s kozarcem vrhunskega vina, članice Društva Gaja pa so postregle z domačimi dobrotami. Zbrane sta nagovorila direktorica Javnega zavoda Turizem Rogaška Slatina Barbara Plemenitaš in slatinski župan mag. Branko Kidrič.

Barbaro Plemenitaš smo povprašali o novostih v TIC-u Rogaški Slatini in njen odgovor lahko poslušate v spodnjem videoprispevku. 

 
Poslušate lahko tudi eno izmed skladb, ki jo je izvedla zasedba Marka Medika.

Odprtje mednarodne slikarske razstave

Isti dan se je v Anini galeriji odprla razstava mednarodnega slikarskega srečanja. Na slikarski delavnici so sodelovali slikarji iz štirih držav: domačinka Erna Ferjanič Fric, ki je tudi vodja srečanja, Piero Conestabo iz Italije, Theresia Fauland Nerad iz Avstrije, Alojz Konec iz Slovenije ter Neva in Branko Pizzul iz Hrvaške. Umetniška dela, ki so jih slikarji ustvarili na enodnevni delavnici v Rogaški Slatini, bodo v Anini galeriji razstavljena do 5. avgusta.

Za glasbeno-kulturni program so poskrbeli mladi glasbeniki: citrar Izidor Tojnko, ki študira na konservatoriju v Gradcu, violinist in bodoči študent dunajske Univerze za upodabljajočo umetnost Jan Čugalj, pianist in študent ljubljanske Akademije za glasbo Ermin Tkalec, harmonikar in diplomant Visoke šole za glasbo in teater v Münchnu Boštjan Letnar ter sopranistka Nastja Božak, ki študira na mariborskem Konservatoriju za glasbo in balet. Slikarsko razstavo je slovesno odprl slatinski župan, program pa je povezovala direktorica Zavoda za kulturo mag. Klaudija Redenšek.

Dokaz, da so navedeni glasbeniki odlični izvajalci, najdete v spodnjem videoposnetku.

 

 
 
t/f/v: M. P.