Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klumpanje 2012: petek in sobota sta na Sveti Križ nad Planino nad Sevnico zvabila lepo število obiskovalcev (foto, video)


V petek in soboto je na Svetem Križu potekala že tradicionalna, letos 13. zapovrstjo, prireditev Klumpanje. Dvodnevni festival je bil v obeh dnevih dobro obiskan, prvič po dolgem času pa obiskovalcev festivala ni močil dež.

Prireditev je svoja vrata odprla že v petek popoldan, tako da so lahko tisti, ki so  s svojim šotorom hoteli zasesti najboljše mesto, najhujšo vročino že premagali v senci na prizorišču.

Glasove so si, kot prvi nastopajoči, ogreli člani skupine Aperion, ki so se s svojimi prefinjenimi komadi predstavljenimi kot nekakšna mešanica klasične in rock glasbe, na oder povabili skupino Vertum. Tudi ti so s svojim stilom, ki je še bolj grob, a hkrati začinjen z visokim sopranom, navdušili.

Lanskoletna zmagovalka EME Maja Keuc je kot naslednja nastopajoča pokazala na odru kaj in kako zna zapeti znane domače in tuje komade, med njimi pa seveda nikakor ni bilo mogoče zgrešiti njenih avtorskih.

S starimi mački na slovenski glasbeni sceni – Big foot mamo in Zmelkoow so publiko odpeljali daleč na sever, da bi našli “Led s severa” in vse do otoka sredi oceana, kjer so nekateri lahko celo odkrili, kaj je “smisel življenja – ležanje na plaži, z možgani na off in čivavo na straži.”

 

Drugo Dugme so ljubitelje nostalgije verjetno najbolj fascinirali, vendar so s hitrimi, hitrejšimi in počasnimi ritmi poskrbeli, da se je prvi dan oz. večer Klumpanja končal v vzdušju, v katerem Klumpom še zdaleč ni bilo žal, da so prišli.

 

Športno-družabni dogodek se je v soboto dopoldne nadaljeval na igrišču pred osnovno šolo Planina pri Sevnici, kjer se je ob 9.00 začel veliki turnir v malem nogometu. Vzporedno so na glasbenem prizorišču in tudi ob samih igriščih potekale razne družabne aktivnosti. Organizator je poskrbel tudi za najmlajše, saj so lahko sodelovali v različnih delavnicah.

Na Planini pri Sevnici so bila tudi letos urejena parkirišča, od koder so vsakih 15 minut na samo prizorišče koncerta vozili brezplačni avtobusi. Obiskovalcem je bil omogočen tudi kamp s sanitarijami, hrano in pijačo.

Petkovo večerno glasbeno dogajanje je bilo po govoricah obiskovalcev na avtobusu v soboto ”the best”, saj so se nekateri vračali v dolino v poznih jutranjih urah. Vsi so tarnali, da je bilo premalo spanca, a ne toliko premalo, da bi zamudili sobotni glasbeni večer z že tradicionalnimi Mi2, Dan D, The Drinkers, Cover Lover, Requiem in Radiostorm. Mi2 se tukaj počutijo že povsem domače, poskrbeli pa so, da se je množica ljudi popolnoma prepustila toku glasbe.

Jasna in topla noč je zagrela marsikaterega obiskovalca, veselje, prijetno druženje ob dobri glasbi se je nadaljevalo pozno v noč. Letošnje pravljično Klumpanje se je zaključilo, vse pohvale organizatorju za dobro organizacijo in varnost obiskovalcev na Svetem Križu.

Za vas smo posneli fotogaleriji petkovega in sobotnega dogajanja, zato vas vabimo, da si ju pogledate, pripravili pa smo tudi videoprispevka s Svetega Križa, ki si jih lahko pogledate spodaj.

petkov večer:

 

sobotni večer:

Koncertno bogati poletni tedni pa na našem območju še niso končani. Že v četrtek bodo v krasnem ambientu celjskega Starega gradu nastopili Elvis Jackson. Najcenejše vstopnice za koncert, ki bi ga bilo škoda zamuditi, ponujamo na spletni strani Polovička.si

 
t/f/v: Špela Rožman (petek) in Jasna Colnerič (sobota)