Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zvoki saksofonov preplavili Kristalno dvorano, v parku razstava Cvetje in glasba (video)


V Rogaški Slatini bo to poletje glasbeno obarvano. V četrtek, 21. junija 2012, je v Kristalni dvorani GH Rogaška potekal prvi letošnji rogaški glasbeni večer – slatinsko publiko je očaral Kvartet saksofonov 4saxess. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi cvetlično razstavo Cvetje in glasba, ki se nahaja v parku ob vodometu in bo na ogled do 25. junija.

Rogaški glasbeni večeri so projekt, ki ga pripravlja Turistično društvo Rogaška Slatina. Z njim želijo omogočiti domačinom in turistom, ki prihajajo v Rogaško Slatino, bogat kulturno-umetniški program v poletnih dneh. “Tako kot že leta poprej so Rogaški glasbeni večeri vezani na prihod in odhod poletja, na koncerte s podobnim žanrom, kot je klasika, džez, filmska glasba … Predpogoj je kakovost, prilagojena finančnim možnostim. Doslej načrtovanih  koncertov je pet, prvi je vedno ob vstopu v poletje, zadnji ob zaključku poletja, trije pa v mesecu juliju in avgustu,” je o projektu povedala predsednica društva mag. Karla Škrinjarič. To poletje bodo vsi ljudje željni dobre glasbe lahko obiskali še klavirski koncert Katje Sinković, dva koncerta tamburaških skupin (KUD Varteks Varaždin s klapo in KUD Majšperk z gosti) ter koncert mandolinskega orkestra KUD Varteks Varaždin z gosti.

Prvi rogaški glasbeni večer je bil v znamenju saksofonskih zvenov. V Kristalni dvorani je nastopil Kvartet saksofonov 4saxes, ki ga sestavljajo sopranski saksofonist Lev Pupis, altovski saksofonist Oskar Laznik, tenorski saksofonist Primož Fleischmann in baritonski saksofonist Dejan Prešiček. Vsi člani kvarteta imajo visoko glasbeno izobrazbo – diplomirali so v Ljubljani, Zagrebu ali Frankfurtu. Na odru se jim je pridružil tudi Nino Mureškič na tolkalih. Glasbeniki so na tokratnem koncertu odigrali skladbe Igorja Lunderja, Georgea Gerchwina in Izidorja Leitingerja. Kvartet deluje že deset let in v tem času so gostovali v različnih krajih doma in v tujini – med drugim na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji in Franciji. Zaznamuje jih edinstven glasbeni izraz, ki v lastnih interpretacijah skladb prepleta elemente klasične in moderne glasbe.

Obiskovalce, ki so jih glasbeniki popolnoma navdušili, sta pred koncertom nagovorila mag. Karla Škrinjarič in podpredsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija, Marjan Planinšek. Glasba in cvetje sta dobra kombinacija, zato so ob začetku rogaških glasbenih večerov člani sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Šmarje pri Jelšah pripravili razstavo Cvetje in glasba, ki prikazuje različna glasbila, ustvarjena iz cvetja.  Koncert je v slovenščini in angleščini povezovala Nastja Mikša, v ruščini pa Larisa Kočerova.

 V spodnjem videoposnetku lahko poslušate utrinek s koncerta.

 

 
t/f/v: M. P. 
 
Priporočamo še:
Na Polovička.si  so na voljo pol cenejše vstopnice za Klumpanje 2012!