Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stand up komedianti zabavali obiskovalce na Jelšingradu


Zadnji junijski petek ni bilo vroče samo čez dan, ampak je pozitivna energija z veliko smeha ogrela tudi sicer zapuščeni dvorec Jelšingrad, saj je na dvorišču nekoč ponosne graščine številno zbrano občinstvo zabaval tercet odličnih komikov. V okviru festivala ŠOK so tako pred šmarsko publiko stopili Perica Jerković, Boštjan Gorenc – Pižama, Jonas Ž in v svetu stand up-a vse bolj uveljavljeni domačin Aleš Novak.

Prvi je pred občinstvo stopil priljubljeni Bosanec Perica Jerković. Brez štosov na račun čefurjev seveda ni šlo, v zabaven program pa je vpletel še Kitajce, Japonce, pasje ljubljenčke, hrčke, žene in še nekaj drugih domačih živali.

Takoj nato se je oder soočil z izjemnim pritiskom, primerljivim potresu VIII. stopnje po evropski merski lestvici. No, če je zdržal Boštjana Gorenca – Pižamo, potem bi nanj verjetno lahko postavili tudi kakšen srednje velik bager. Pri Pižami štosov na račun njegove teže tradicionalno ni manjkalo, je pa bil njegov nastop tudi delno politično obarvan. Slednjega mu ni za zameriti, saj materiala s tega področja enostavno nikoli ne more zmanjkati.

Z daljšim monologom je oder in trebušne mišice nekoliko sprostil Jonas, pa vendarle je priljubljeni igralec tu in tam izmed občinstva tudi znal zvabiti salve smeha, ki so odmevale še kaj dlje od kozolca najbližjega kmečkega posestva.  

Skratka, vsi so veselo razpredali o problemih, ki pestijo današnjo družbo, vsakega posameznika in njih osebno, kar pa je poleg njihovega načina pripovedovanja in osebnega stika z njimi le še bolj ogrelo gledalce.

To je tudi vse, kar je ponudil letošnji stand up na Jelšingradu.

No, saj veste, da se hecamo. Kot se za Šmarčana spodobi, je najboljši od vseh zagotovo bil Aleš Novak. Če slučajno ne menite tako, se motite. Navsezadnje sta za Kozjansko.info dan po predstavi to ekskluzivno potrdili tako talepa, kot tagrda.   

 

Prijetnega večera, ki se je preživel v družbi šmarskega študentskega kluba, se je udeležilo izjemno veliko ljudi – vse od mamic in atijev z vozički, osnovnošolcev, dijakov, starih staršev, tet in stric in še bi lahko naštevali. Tudi njihov odziv na sam izveden večer je bil še več kot pozitiven. 

 

Več fotografij si lahko ogledate v naši fotogaleriji.  

t/f: ŠR, RČ