Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Evropska ploščad: Zaključna prireditev ob zaključku šolskega leta 2011/2012 (foto, video)


Šolskega leta je konec in ni ga večjega veselja za šolarje, ko dočakajo zadnji šolski dan, odlično spričevalo in poletne počitnice. Ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta so učenci II. OŠ Rogaška Slatina v petek, 22. 6. 2012, na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini pripravili pester kulturni program.

Zadnji šolski dan so namenili tehničnemu dnevu z naslovom Slovenija, moja dežela. Na Evropski ploščadi so se zbrali tudi učenci iz obeh podružničnih šol, POŠ Kostrivnica in POŠ Sveti Florijan. Ujela nas je krajša ploha, ampak le-ta vsekakor ni vplivala na dobro, razigrano razpoloženje in veselje otrok. Otroci so se posladkali s sladoledom, lahko so se sprehodili po parku in si v eni izmed delavnic naredili poslikavo na ramena.

Skozi kulturni program so zbranim predstavili njihovo delo v preteklem šolskem letu. VIZ II. OŠ Rogaška Slatina je v preteklem šolskem letu sodelovala v različnih projektih in tekmovanjih, med njimi so bile dejavnosti za zagotavljanje prometne varnosti učencev, Kulturno društvo Spominčice je sodelovalo v folklornih aktivnostih, s projektom Bralna pismenost otrok so spodbujali pretok misli in krepili kulturni dialog, pomagali so mnogim družinam, ki so se zaradi različnih razlogov znašle v finančnih težavah, učenci so sodelovali pri slovenski bralni znački in tujejezični bralni znački, sodelovali so tudi pri literarnem natečaju Gradim svet iz besed, na šoli so gostili Comenius asistentko za tuji jezik, udeležili so se različnih tekmovanj iz šolskih predmetov in dosegali odlične rezultate, uspešni so bili tudi pri raziskovalnih nalogah, prijavili so se tudi na Župančičevo frulico, bili na Roševih dnevih, sodelovali so v različnih turističnih dejavnostih idr.

  

Bivši devetošolci so tudi zaplesali dve plesni točki ob spremljanju Marte Pelko.

Vsekakor je za njimi uspešno leto, ki se je videlo predvsem v spričevalih. Mnoge smo lahko tekom šolskega leta videli že na različnih tekmovanjih in tudi mi jim čestitamo za dosežene odlične rezultate in uspehe na mnogih projektih in tekmovanjih, ki jih izvajajo.

Skupaj z namlajšimi so zaplesali tudi malo večji plesalci in nam skozi ples pokazali bližajoče morske trenutke ob spremljavi pesmi “Mi gremo pa na morje”

Otroci so lahko sodelovali tudi v delavnicah, mnogi so domov odšli s poslikavo na ramenih. 

Nastopili so tudi harmonikarji in nas ob raztegovanju mehov spomnili še na mnoge poletne veselice in druženja, ki prihajajo.

Vsem šolarjem, ki so te dni zaključili s poukom, želimo lepe in sončne počitnice.

Vabimo vas, da si ogledate galerijo posnetkov (klik!) in spodnji videoposnetek s prireditve.  

 

 t/f/v: J. C.

Ne prezrite:
Na Polovička.si  so na voljo pol cenejše vstopnice za Klumpanje 2012!