Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S koncertom harmonikarskih orkestrov so Slatinčani obeležili urbanovo (video)


25. maja je urbanovo in v Rogaški Slatini so ta dan obeležili s koncertom dveh harmonikarskih orkestrov – Harmonikarskega orkestra Simona Plemenitaša in Harmonikarskega orkestra glasbene šole Goličnik. 

Konec maja je narava najbolj razigrana, njeno rastje pa najbujnejše. Razigrani so v tem času tudi ljudje, še posebej otroci. To je edinstvena priložnost za medgeneracijsko združevanje otroške igrivosti in odrasle preudarnosti. Zadnji teden je bil v znamenju mladosti in mladi so zaznamovali tudi petek, 25. maja 2012. Zjutraj so se na Evropski ploščadi že tretjič srečali   učenci prvega triletja slatinskih osnovnih šol, mimoidoči pa so si lahko ves dan ogledovali izdelke na turistični tržnici, kjer so se predstavili ponudniki iz domačega kraja in okolice. Popoldne pa sta na Evropski ploščadi nastopila harmonikarska orkestra Simona Plemenitaša in glasbene šole Goličnik. Koncert, ki ga je povezovala Damjana Kralj, je navdušil poslušalce, orkestra pa sta jim pokazala, da si nista konkurenčna, saj sta na koncu zaigrala skupaj. 

Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša

Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša je nastal oktobra 2010. Mentor orkestra Simon Plemenitaš prihaja iz Rogaške Slatine. Orkester šteje približno 20 rednih članov. Poleg ostalih članov v svojih vrstah združuje veliko število mladih slatinskih talentov od sedmega do petindvajsetega leta. Za njimi je veliko uspešnih nastopov na raznih kulturnih prireditvah. Poleg harmonikarjev sta v orkestru še baritonist in kitarist, ki skrbita za dober ritem.

Harmonikarski orkester glasbene šole Goličnik

Začetki orkestra Goličnik segajo v leto 1996, ko je bil sestavljen prvi orkester z osmimi člani. Danes je orkester že precej uveljavljen, izdal pa je že štiri zgoščenke. S člani so nastopali po Sloveniji in tujini ter obiskali mnoge radijske in TV oddaje. Danes v orkestru nastopa precej glasbenikov, vsi pa so učenci glasbenega centra Goličnik. V 15 letih delovanja so odigrali preko 1100 nastopov, leta 2010 pa so postavili rekord s 101 nastopom.

 V spodnjem prispevku lahko poslušate izsek treh pesmi, ki sta jih zaigrala orkestra. 

 
t/f/v: M. P.