Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Velik uspeh šmarskih nogometašev: po zmagi v Pesnici se vračajo v 3. ligo (foto)


nk smarje uvrstitev v 3 nslNaše območje ima znova predstavnika v 3. slovenski nogometni ligi. Člani NK Šmarje pri Jelšah so si v Pesnici proti direktnemu nasprotniku za vrh zagotovili naslov prvaka v Štajerski nogometni ligi in s tem mesto med tretjeligaško druščino v sezoni 2012/2013.

Na včerajšnji tekmi so sicer prvi gol dosegli nogometaši Pesnice, ki so pred tekmo za Šmarjem na lestvici zaostajali 4 točke. Šmarčani so se hitro pobrali, zagospodarili na igrišču in za hrbet domačega vratarja poslali kar 5 žog. Hat-trick je dosegel kapetan David Firšt, po en gol pa sta prispevala Levin Oparenović in Ivan Firer. Tekma se je končala z rezultatom 2:5. Šmarčani imajo tako na lestvici ŠNL dva kroga pred koncem neulovljivih 7 točk prednosti.

Neskić: “Garali smo kot živine”
“3. liga je bil cilj za katerega smo garali celo sezono. Ekipa je bila od začetka do konca enotna, dobro delala in zato je ta uspeh povsem zaslužen. Za to smo celo leto garali kot živine,” je za Kozjansko.info povedal trener Ibrahim Neskić. Šmarski strateg je priznal, da tekme niso začeli najbolje. “V začetku je bila ekipa, vključno z mano, nekoliko nervozna. Dobili smo gol, a se uspeli pobrati. Po izenačenju smo zagospodarili na igrišču in od takrat naprej je igrala le še ena ekipa,” je povedal Neskić, ki še, kot sam pravi, ni uspel strniti vseh občutkov. “Občutki so malo čudni. Mislim, da se še sploh ne zavedam, kakšen uspeh smo dosegli. Celo leto smo bili pod pritiskom, a se je izplačalo. Ni slajšega, kot si dve tekmi pred koncem na gostovanju pri direktnem nasprotniku zagotoviti napredovanje. Čestitam fantom, upravi kluba, Občini Šmarje pri Jelšah in predvsem navijačem, ki so nas v Pesnico prišli spodbujat v tako velikem številu,” je povedal Ibrahim Neskić.

nk smarje
Šmarske nogometaše je v Pesnici spremljalo veliko število navijačev, ki so z ekipo proslavili naslov prvaka ŠNL (foto: NK Šmarje pri Jelšah)

Kot je povedal trener Neskić, so Šmarčani velik uspeh proslavljali v Pesnici, Slovenski Bistrici in na koncu še v Šmarju pri Jelšah. Nekaj fotografij s tekme in utrinke s slavja si lahko ogledate v galeriji na Facebok profilu NK Šmarje pri Jelšah.

V torek še v finalu pokala, konec junija z Dinamom
Šmarčani bodo v torek na domačem igrišču igrali tudi v finalu pokala MNZ Celje proti konjiški Dravinji. “Cilj v letošnji sezoni je bil uvrstitev v 3. ligo, finale pokala je samo smetana na torti in nagrada vsem fantom za trud,” je povedal Ibrahim Neskić. Šmarski trener napoveduje, da bodo v tekmo krenili neobremenjeni in sproščeni. “Dravinja je favorit, kar je tudi pokazala s tem, ko si je zagotovila obstanek v 2. slovenski nogometni ligi, po tem ko so jo že vsi odpisali. A tudi mi smo že večkrat dokazali, da znamo igrati dober nogomet. Z nekaj športne sreče lahko pokal ostane v Šmarju,” je dejal Neskić. Tekma v šmarskem športnem parku se bo v torek začela ob 17.30. V šmarski ekipi pa ne bo napadalca Ivana Firerja. “Firer se je uspel dogovoriti za pogodbo z eno od prvoligaških ekip. Mi mu pri prestopu na višji nivo seveda nismo želeli delati težav in po včerajšnji tekmi smo se sporazumno razšli,” nas je obvestil Ibrahim Neskić. Dodajmo še, da bo člansko moštvo NK Šmarje pri Jelšah tudi letos odigralo prijateljsko nogometno tekmo s hrvaškimi prvaki in udeleženci Lige prvakov GNK Dinamo. Iz zagrebškega kluba so že potrdili, da bodo v okviru priprav na novo sezono prišli tudi v Šmarje. Tekma bo 22. junija.  

Šentjur bo igral danes, Mons Claudius poražen
Drugi predstavnik Obsotelja in Kozjanskega v ŠNL DNŠ MU Šentjur danes gostuje pri ptujski Dravi. Varovanci trenerja Matjaža Šnabla bodo po veliki zmagi proti Pesnici v prejšnjem krogu skušali nadaljevati v zmagovalnem ritmu. V Medobčinski članski ligi so bili včeraj na delu nogometaši Mons Claudiusa. Na domačem igrišču so gostili Radeče in doživeli visok poraz z rezultatom 0:4.

t: Marko Kovačevič
f: NK Šmarje pri Jelšah