Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 31. 5. 2012


Vlomi v več objektov

V noči iz 25.5 na 26.5 2012 je neznani storilec v Rogaški Slatini vlomil v več objektov. Vlomil je v prostore I. OŠ Rogaška Slatina, od koder pa ni ničesar odtujil. Nadalje je vlomil v frizerski salon, od koder je odtujil strojček za striženje s priborom, v vrednosti cca. 500 EUR. Vlomil je tudi v gostišče v centru Rogaške Slatine, kjer pa ni ničesar odtujil. Poleg navedenega je v centru Rogaške Slatine poskušal vlomiti tudi v trgovino z avtodeli, vendar mu ni uspelo priti v notranjost. Policisti so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, trenutno pa še zbirajo obvestila o storilcu.

Poškodovalo ga je eksplozivno sredstvo

25.5.2012 je moški iz okolice Rogaške Slatine na svojem domu s kotno brusilko brusil detonator. Pri tem početju je detonator eksplodiral in moškega poškodoval po rokah in prsih.  Poškodovanemu so prvo pomoč nudili domači, pri čemer so ga odpeljali v ZP Rogaška Slatina, od tam pa je bil z reševalnim vozilom napoten v bolnišnico Celje, kjer je ostal v zdravniški oskrbi.

Samomor

24.5.2012, v dopoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je moški v centru Rogaške streljal s pištolo in da se še vedno nahaja v centru, oziroma v okolici.  Moški je pri tem grozil, da bo storil samomor. Policisti so pregledali širši center Rogaške Slatine in pri tem zbirali obvestila. Ugotovljeno, je bilo, da se je moški gibal po Rogaški, nazadnje pa je bil opažen na Topolah in da naj bi bil namenjen proti domu. Policisti so opravili širši pregled terena in pri tem moškega izsledili v gozdu na Topolah. Ob srečanju s policisti je moški s pištolo, s katero je bil oborožen, storil samomor. Kraj dogodka so policisti zavarovali, nato pa so ogled opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Celje.

 

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I