Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 16. 5. 2012


Nedostojno se je vedel

8.5.2012 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Rogaški Slatini. Policisti so odšli na kraj in pri tem ugotovili, da se je vinjen moški nedostojno vedel do sosedov, prav tako pa s kršitvijo kljub prisotnosti policistov ni prenehal. Policisti so kršitelju odredili pridržanje do streznitve, prav tako pa so mu izrekli globo po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Udaril ga je s steklenico

10.5.2012, v večernem času, je prišlo v gostinskem lokalu v okolici Rogaške Slatine do spora med dvema gostoma. Med seboj sta pričela fizično obračunavati in eden je pri tem drugega udaril s steklenico po glavi. Poškodovani je iskal zdravniško pomoč v ZD Šmarje pri Jelšah in hkrati o dogodku tudi obvestil policijo. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Trenutno še zbirajo obvestila o dejanju, nato pa bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Umor in samomor

Policisti so bili dne 11.5.2012, v popoldanskem času, obveščeni, da pred stanovanjsko hišo v Rogaški Slatini že dlje časa leži neznani moški. Policisti so odšli na kraj in pri tem našli dve moški trupli s strelnimi ranami. Policisti so kraj dejanja zavarovali, nakar so skupaj z dežurnim preiskovalnim sodnikom, tožilcem in ogledno komisijo kriminalistične policije PU Celje opravili ogled in zbrali prva obvestila. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je oče s strelnim orožjem ustrelil sina, nato pa še sebe. Trenutno policisti in kriminalisti še preiskujejo okoliščine dejanja.

 

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I