Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarje nadaljuje z zmagovitim nizom, Šentjur in Mons Claudius poražena, Kozje izstopilo


NK SmarjePredstavnika našega območja v Štajerski nogometni ligi se z gostovanj na Koroškem vračata z različnimi občutki. Šmarčani so z dvema zadetkoma v mreži Koroških gradenj vknjižili že 16. zmago sezone, Šentjurčani pa so v Črni doživeli še 5. zaporedni poraz. V Medobčinski ligi je igral le rogaški Mons Claudius, ki pa ni uspel premagati prvouvrščene ekipe z Žalca in s tem povečati možnosti za končno zmago sosedom iz Rogaške Slatine.

Štajerska nogometna liga

Člani NK Šmarje pri Jelšah so v Slovenj Gradcu naleteli na dober odpor domače ekipe. Po dobre pol ure igre je za vodstvo varovancev Ibrahima Neskića zadel to pomlad strelsko dobro razpoloženi branilec Levin Oparenović. Vprašanje zmagovalca je bilo odločeno v 72. minuti, ko je zadel Ivan Firer.

NK Peca je proti NK MU Šentjur povedla v 23. minuti, ko je vratarja Mirela Đurića ugnal Nace Čeru. Mreži sta nato mirovali do 90. minute. Zmago domače ekipe je potrdil Nejc Belej Rožej.

Šmarčani po novi zmagi ostajajo na vrhu lestvice ŠNL. A tudi najbližji zasledovalci s Pesnice ne popuščajo in na 2. mestu zaostajajo le za točko. Šentjur je kljub 5 zaporednim porazom še vedno na 10. mestu. Šmarčani prihodnji vikend gostijo ekipo Pece, z enim očesom pa bodo zagotovo spremljali tudi tekmo v Šentjurju, kjer gostuje Pesnica.

Koroške gradnje : Šmarje pri Jelšah 0:2 (0:1)
Oparenović (31′), Firer (72′)

Postava Šmarja: Jesenko, Oparenović, Debelak, Čuček, Vraničar (od 88′ Stiplošek), Mauher, Jančič (od 72′ Drofenik), Firšt (od 78′ Asllanaj), Mraz, Neskić, Firer. Trener: Ibrahim Neskić

Peca : MU Šentjur 2:0 (1:0)
Čeru (23′), Belej Rožej (90′)

Postava Šentjurja: Đurić, Hladin (od 52′ Bedek), Jazbec, Zavšek, A. Jevšenak (od 72′ Belak), Perić, U. Jevšenak, Kladnik (od 54′ Herič), Jularič (od 46′ Blažević), Padarič (od 85′ Kopinšek), Lampret. Trener: Matjaž Šnabl

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Žalec je na tekmi proti Mons Claudiusom prič zadel v 27. minuti. Rogaškega vratarja Franca Voduška je premagal Klemen Prislan in s tem postavil rezultat prvega polčasa. Rogatčani so izenačili v prvi minuti nadaljevanja. Strelec je bil Primož Močnik. Za zmago Žalca je v 86. minuti zadel Denis Nakić.

V 17. krogu MČL bi se morala pomeriti tudi Kozje in Rogaška, a tekma ni bila odigrana zaradi izstopa Kozjanov iz lige. Za srečanje se je namreč zbralo le 9 nogometašev in odgovorni so se odločili končati agonijo, v kateri se ekipa za tekmovanje iz kroga v krog komajda zbere. Potem, ko so v sezono zavestno stopili s pomlajenim kadrom, priključenim iz mladinske ekipe (mladincev v tekmovanje niso prijavili), po neuradnih informacijah pristop in resnost nogometašev nista bila na nivoju že od začetka tekmovanja, kar se je poznalo na udeležbi na treningu, pozneje pa tudi na rezultatih. V jeseni se je tako hitro poslovil prvi trener Bojan Počivavšek, vlogo gasilca pa je do zimskega premora uspešno opravil Dušan Vah. Spomladi se pristop do treningov in igranja velikega nogometa med nogometaši ni popravil toliko, da bi v tekmovanju lahko nastopali brez strahu o sestavi ekipe za posamezen krog, kaj šele, da bi gojili tekmovalne ambicije. Odgovorni so se odločili za prekinitev takšne prakse in Kozje do nadaljnjega ne bo imelo članske ekipe.   

Nogometaši Žalca imajo na lestvici 3 točke prednosti pred Rogaško, ki pa je odigrala tekmo manj. Mons Claudius je na 3. mestu. Rogaška Crystal prihodnji vikend gostuje v Vojniku, Mons Claudius pa je prost.

Žalec : Mons Claudius 2:1 (1:0)
Prislan (27′), Nakić (86′); Močnik (46′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Foto: Šmarčani so se v Črni na Koroškem veselili 57. in 58. gola v sezoni (foto: arhiv Kozjansko.info)

mK