Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Moški pevski zbor Rogaška s koncertom pozdravil poletje (video)


Moški pevski zbor Rogaška je v petek, 18. maja 2012, priredil koncert, ki ga je naslovil Pozdrav poletju. Na njem so pevci navdušili poslušalce v polni Glasbeni dvorani Grand hotela Rogaška. Na koncertu, ki ga je povezovala Tanja Jurjec, je nastopil tudi mladi pianist Matija Drofenik.

Moški pevski zbor Rogaška deluje že 46 let in je prepoznaven po poustvarjanju slovenskih ljudskih in umetnih pesmi. Pevci poustvarjajo tudi pesmi v tujih jezikih in gradijo kulturne mostove na mednarodni ravni. Zbor se je že večkrat uspešno predstavil na zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru, večkrat pa je gostoval tudi v tujini. Svojo glasbeno sled je zbor pustil v Zagrebu, Gradcu, Linzu, Giessnu, Hamburgu, Dortmundu, Budimpešti, na Dunaju, v več mestih v severni Italiji in še kje. Predvsem pa navdušuje mednarodno občinstvo v Rogaški Slatini, kjer nastopajo tako v posvetnih kot sakralnih prostorih. Zbor je svoje pesmi ovekovečil z glasbenimi zapisi na veliki plošči in dveh kasetah, ob 40-letnici pa je izdal tudi zgoščenko. V zadnjih dveh letih zbor deluje pod umetniškim vodstvom dirigentke in zborovodkinje Lidije Lubej. 

Na tokratnem koncertu se je zbor predstavil z 18 pesmimi v slovenskem, nemškem, italijanskem, hrvaškem ali ruskem jeziku. V spodnjem videoposnetku lahko poslušate zborovsko izvedbo dveh pesmi, in sicer slovenske ljudske pesmi Marko skače in italijanske pesmi T. Ortellija La montanara (Dekle s planin). 

 

 
V odmoru med prvim in drugim delom koncerta je nastopil nadarjeni mladi pianist Matija Drofenik, učenec Glasbene šole Rogaška Slatina, ki je kljub rosnim desetim letom mojster v navduševanju občinstva. V videoposnetku lahko poslušate del njegovega klavirskega vložka.
 
 
t/f/v: M. P.