Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razplet badmintonskega in namiznoteniškega turnirja ob prazniku Občine Kozje


  
Točno na občinski praznik je Tenis klub Kozje organiziral tradicionalno, tokrat že 11. občinsko prvenstvo v namiznem tenisu. Udeležilo se ga je 12 igralcev, ki so bili razdeljeni v štiri predtekmovalne skupine. Najboljša dva iz vsake skupine sta se uvrstila v četrtfinale, preostali igralci pa v razigravanje od devetega do dvanajstega mesta. Že tekme po skupinah so pokazale, da bo letošnje prvenstvo prineslo nekaj sprememb na vrhu, saj sta dva izmed štirih nosilcev bila poražena že v skupinskih bojih. To je povzročilo med drugim tudi to, da sta se že v četrtfinalu srečala edina dosedanja občinska prvaka, Dušan Ferlič in Ervin Perčič, letošnja soigralca v ekipi Tenis klub Kozje Vezenje EP. Kot je to bil običaj v zadnjih letih, je bil uspešnejši Ervin, ki pa je v polfinalu klonil v dvoboju proti Filipu Volaušku, članu ekipe ŠD Kozje Avtomaterial Kukovičič. V drugi polfinale sta se uvrstila devetošolca Boris Bezamovski in Rok Perčič, soigralca v ekipi TK Kozje vezenje EP mladi. Uspešnejši je bil Rok, ki se je tako uvrstil v veliki finale.
 

Finale je bil napet in izenačen do konca. Filip je imel v zaključku petega seta dve točki prednosti, ki pa ju ni uspel zadržati in prvega naslova občinskega prvaka se je veselil Rok Perčič. Rok je tako na mestu občinskega prvaka po šestih letih zamenjal očeta in trenerja Ervina, ki je v tekmi za tretje mesto premagal svojega drugega učenca Borisa. 
 
Drugo izmed občinskih prvenstev, ki ga Tenis klub Kozje organizira ob praznovanju občinskega praznika Občine Kozje je prvenstvo v badmintonu, ki je bilo prav tako na sporedu že enajstič.

Zanimivo športno panogo, ki je v nasprotju z splošnim prepričanjem tudi izredno naporna, gojita dve društvi v občini, Športno društvo Podsreda in Tenis klub Kozje in člani teh dveh društev so se tudi pomerili na občinskem prvenstvu. V predtekmovanju so se tekmovalci pomerili po sistemu vsak z vsakim, nato pa sta se prva dva iz predtekmovanja pomerila v velikem finalu, tretji in četrti pa v tekmi za tretje mesto. V finale sta se uvrstila sedemkratni prvak Roman Gradišek iz Tenis kluba Kozje in prvak zadnjih dveh let Jože Vuk iz ŠD Podsreda. Kljub temu, da je bil v predtekmovanju uspešnejši Roman, je finale še tretjič zapored dobil Jože in obranil naslov občinskega prvaka. Tudi tekma za tretje mesto je bila ponovitev lanske tekme, prav tako tudi njen izid. V dvoboju dveh članov TK Kozje je bil Matej Sok tudi letos boljši od Ervina Perčiča in končni vrstni red najboljše četverice je bil popolnoma isti kot leto poprej.

R.G.