Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 20. 3. 2012


Delovna nesreča

19.3.2012, v popoldanskem času, se je pri obnovi strehe v Rogaški Slatini zgodila delovna nesreča. Do nesreče je prišlo, ko je eden izmed delavcev pri delu izgubil ravnotežje in padel z višine okoli 8 metrov na tla. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci ZD Šmarje pri Jelšah, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje, kje je bilo ugotovljeno, da se je pri padcu huje telesno poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja dogodka, o zbranih obvestilih in okoliščinah nesreče pa bodo seznanili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Pri požiganju travnika povzročil požar

17.3.2012, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o požaru v Ratanski vasi. Policisti so na kraju ugotovili, da je domačin na svojem travniku kuril suho travo, pri tem pa se je ogenj razširil v sosednji vinograd. Požar so pogasili gasilci PGD Rogaška in PGD Steklarna. Policisti bodo zoper moškega, ki je kuril, podali predlog za uvedbo postopka o prekršku pri pristojni inšpekcijski službi.

V zadnjih dneh so bili policisti PP Rogaška Slatina večkrat obveščeni o manjših požarih. Ob tej priložnosti policisti znova podarjajo, da je na območju celotne države še vedno razglašena velika požarna ogroženost, kar pomeni, da je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprt ogenj ter puščati ali odmetavati goreče predmete in druge snovi, ki lahko povzročijo požar. V vseh primerih bodo policisti zoper kršitelje izvedli predpisane sankcije.

Odtujili defibrilator

15.3.2012, v jutranjem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini defibrilatorja, ki je bil dan pred tem nameščen v omarico pri pošti v Rogaški Slatini. Policisti so takoj po prejetem obvestilu opravili ogled kraja dejanja in pričeli zbirati obvestila. Odtujeni defibrilator je bil še isti dan najden na terasi hotela Sava v Rogaški Slatini, kjer ga je našla njihova uslužbenka. Policisti o storilcu opisanega dejanja še zbirajo obvestila, nato pa bodo z zbranimi obvestili seznanili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I