Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območno srečanje otroških folklornih skupin v Rogaški Slatini (foto, video)


V torek, 27. 3. 2012, so v Kulturnem centru v Rogaški Slatini zaplesali mladi folkloristi. Območnega srečanja otroških folklornih skupin se je udeležilo 6 folklornih skupin. Posebno so se potrudili domači plesalci iz VIZ OŠ Rogatec in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, ki so ljudski ples združili z zanimivo zgodbo.

Folklora je pomembna pri vzdrževanju stabilnosti neke kulture in prav otroci naj bi se skozi prejemanje folklore naučili nekih vzorcev vedenja družbe, ki ji pripadajo. Spoznavanje ljudskih običajev, plesov, pesmi folkloro povzdigne v pedagoški proces, saj otrokom nudi možnost učenja in širjenje uma. Ohranjanje lokalne folklore je nujno in mladi plesalci ter njihovi mentorji se tega prav dobro zavedajo. Oboji opravljajo plemenito delo, saj ogromno prispevajo k ohranjanju lokalne folklorne kulture.

Otroci so predstavili prave plesne zgodbe.

VIZ OŠ Rogatec Uršula 1 se je predstavila s plesom Sijaj, sijaj sončece, vodja skupine in avtorica odrske postavitve je Nataša Novak. Folklorna skupina »Mali facki« iz OŠ Frana Kocbeka Gornji Grad se je predstavila s plesom Le teci mi voda lepo, vodja skupine in avtorica odrske postavitve je Marija Vincek. VIZ II. OŠ Rogaška Slatina POŠ Kostrivnica, OFS »Vrelčki« se je predstavila s plesom Po želodci kruli. Vodja skupine in avtor odrske postavitve je Martin Druškovič. Folklorna skupina »Veliki facki« iz OŠ Frana Kocbeka Gornji Grad se je predstavila s plesom Lenoba je vseh grdob grdoba, vodja skupina in avtorica odrske postavitve je Marija Vincek. VIZ OŠ Rogatec Uršula se je predstavila s plesom Veseli čas prihaja. Vodja skupine in avtorica odrske postavitve je Nataša Novak. Kot zadnje so nastopile KD Spominčice II. OŠ Rogaška Slatina s svojim Hudobnim graščakom. Vodja skupine je Mojca Pažon, avtorici odrske postavitve pa Mojca Pažon in Katarina Šrimpf.

Domači plesalci iz VIZ OŠ Rogatec in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

Program je povezovala Maja Ratej, strokovna spremljevalka je bila mag. Metka Knific. Program JSKD OI Rogaška Slatina finančno podpirata občini Rogaška Slatina in Rogatec. 

Vabimo vas, da si pogledate fotogalerijo (klik!!) in spodnji video prispevek plesnega dogajanja. 

 
t/f/v: Jasna Colnerič