Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Modrijani na prireditvi ob dnevu žena v Rogaški Slatini (video)


Marec je mesec, ki se ga lahko ženske veselijo, saj sta jim posvečena dva praznika – dan žena in materinski dan. Občina Rogaška Slatina je za ženske organizirala prireditev, ki je potekala 15. marca v dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina, na njej pa so nastopili učenci slatinskih osnovnih šol in ansambel Modrijani.

Prireditev sta zaznamovali glasba in ples, povezoval pa jo je Tony Carter. Najprej sta nastopili učenki II. osnovne šole – Nadja Kokovnik je zapela pesem Poletna noč, nato pa se ji je pridružila še Alja Drovenik in v duetu sta odpeli pesem Kot nekdo, ki imel me bo rad. Obiskovalce je nagovoril župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ki je ženskam čestital ob 8. in 25. marcu ter se jim zahvalil za vse, kar počnejo, še posebej pa za dejanja, ki jih ženske storijo v svojem prostem času in s katerimi prispevajo k učinkovitosti dela v občini, pa tudi k prijetnejšemu počutju. Za poetično vzdušje je poskrbela Sara Stanojević, učenka III. osnovne šole, ki je deklamirala pesem Toneta Pavčka Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca. Materam se je zahvalil tudi vokalno-instrumentalni ansambel glasbene šole Rogaška Slatina s Slakovo pesmijo Mamici. Da se znamo Slatinčani zavrteti tudi ob špansko-mehiških ritmih, so dokazali mladi plesalci s I. osnovne šole.

Zadnji nastopajoči na prireditvi so bili težko pričakovani Modrijani, ki so navdušili publiko. Za popestritev so poskrbeli, ko so na oder poklicali domačinko – bivšo sošolko pevca Blaža Švaba, ki je postala improvizirana kamermanka.

V spodnjem videoposnetku lahko poslušate dodatek, v katerem so Modrijani upoštevali željo publike in odigrali štiri pesmi v skrajšani verziji. 

 
t/f/v: Melita Perkovič