Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilna akcija v Šentvidu pri Grobelnem (foto, video)


Čistilne akcije »Očistimo Slovenijo za lepši svet 2012«, ki je potekala v okviru svetovne čistilne akcije »Let’s do it – World Cleanup 2012« se je po vsej Sloveniji udeležilo preko 200 tisoč ljudi, kar kaže na izredno veliko okoljsko ozaveščenost prebivalstva. Nekaj od teh jih je čistilo tudi na območju Šentvida pri Grobelnem.

24. marca se je ob 9. uri na zbirnem mestu v Šentvidu pri Grobelnem zbralo preko trideset ljudi, ki so bili odločeni, da očistijo svoj kraj in okoliške vasi. Po evidentiranju udeleženih prostovoljcev se je predsednik krajevne skupnosti Šentvid pri Grobelnem kot eden izmed organizatorjev  zahvalil vsem udeležencem čistilne akcije ter podal navodila, v katere vrečke se ločujejo kateri odpadki.

Kot soorganizator akcije v Šentvidu je zbrane pozdravil tudi Matjaž Štruklec, poveljnik PGD Šentvid pri Grobelnem, ki je povedal, kje so najbolj pereča odlagališča na območju Šentvida. Eno izmed najbolj onesnaženih območij je okolica pokopališča, s katerega veter odnaša sveče z grobov v gozd. Kot je bilo dogovorjeno, so se železni odpadki ločevali na posebni deponiji, društvo pa jih bo poskusilo iztržiti za nakup opreme, ki se potrebuje v operativnih primerih.

Med odpadki je bilo moč najti zdravila, avtomobilske in traktorske gume, stare izrabljene kmetijske stroje, štedilnike, iztrošene akumulatorje, kovinske sode, kolesa, veliko plastike, papirja in plastenk, našla so se tudi oblačila ter avtomobili. Z deponije, s katere se je odvažalo plastiko, steklo in ostale odpadke, je odpeljalo šest popolnoma polnih tovornjakov, kar je zadosten podatek o tem, koliko odpadkov se je našlo v gozdu in ob cestah.

Po končani akciji se je ob 14. uri dogajanje preselilo pred Dom krajanov na Grobelno, kjer je bilo poskrbljeno za malico s pijačo ter druženje s prostovoljci iz okolice Grobelnega.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

t/f/v: Dejan Hribernik

Priporočamo še:
Očistimo Slovenijo in Šmarje pri Jelšah (foto, video)
Več kot 600 prostovoljcev čistilo Rogaško Slatino (foto, video)